Putins hevnplan

Vladimir Putin snakker om hevn og banditter etter drapet på den russiske ambassadøren. Men egentlig har han en langt listigere plan.

STERKE BILDER: Her, fra CNNs nyhetssending, er øyeblikket da Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, blir skutt og drept. Gjerningsmannen, som også ble skutt og drept, skal angivelig ha ropt «Ikke glem Aleppo, ikke glem Syria!» og «Allahu akbar» («Gud er størst») like etter drapet. Vi advarer mot sterke bilder. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Det er alltid enkelt å destruere, men vanskelig å konstruere».

Det skal ha vært de siste ordene Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, rakk å si før han ble truffet av flere dødelige skudd bakfra.

Den 62 år gamle karrierediplomaten var kommet noen minutter inn i talen han holdt under åpningen av en fotoutstilling, da 22 år gamle Mevlut Mert Altintas plutselig trakk fram et håndvåpen.

Vekket Putins vrede

Altintas hadde fram til da stått rolig bak den russiske ambassadøren, og ble trolig tatt for å være en av sikkerhetsvaktene ved arrangmentet.

- Allahu akbar (Gud er størst), ropte den dresskledde 22-åringen, før han løsnet minst 11 skudd.

Han ropte også «Ikke glem Aleppo», med tydelig henvisning til Russlands innblanding på Assad-regimets side i kampen om den syriske opprørsbyen Aleppo.

Spørsmålene man stiller seg nå er hvordan det politisk motiverte drapet vil påvirke Russlands president Vladimir Putin, hans forhold til Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan og Russlands rolle i Syria-konflikten.

Putin har allerede reagert med en kraftfull fordømmelse og en advarsel til terroristene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer