Krigen i Ukraina:

Putins lojale menn

Etter 418 dager med krig i Ukraina er mye fortsatt usikkert. Det eneste sikre er at de som er lojale mot enehersker Vladimir Putin tilsynelatende har hans fulle tillit.

LOJALE VENNER: Russlands president Vladimir Putin med forsvarsminister Sergej Sjojgu og sjefen for generalstaben for russiske væpnede styrker Valery Gerasimov besøker en utstilling av militær transport og utstyr i Akhtubinsk. Foto: Reuters/NTB.
LOJALE VENNER: Russlands president Vladimir Putin med forsvarsminister Sergej Sjojgu og sjefen for generalstaben for russiske væpnede styrker Valery Gerasimov besøker en utstilling av militær transport og utstyr i Akhtubinsk. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert

Sergej Sjojgu, Valerij Gerasimov, Sergej Lavrov, Nikolaj Patrusjev, Alexander Bortnikov, Sergej Narysjkin og Viktor Zolotov, er alle personer som har jobbet sammen med Vladimir Putin siden 1990-tallet eller enda lengre.

De er fortsatt det innerste hoffet, personer Putin stoler fullt og helt på. De som han tror kan vinne krigen.

De nevnte mest lojale personene innehar titler som forsvarsminister, leder for de russiske styrkene i Ukraina, utenriksminister, leder for Russlands sikkerhetsråd, direktør i sikkerhetstjenesten FSB, sjefen for utenlandsetterretningen (SVR) og direktør for nasjonalgarden.

Fire ganger har president Vladimir Putin uttrykt sin misnøye om framgang i krigen så sterkt at den russisk generalstaben har endret den militære ledelsen.

- Putin tolererer ikke feil

Generaler har blitt skiftet ut mye hyppigere enn lederne som står nær Vladimir Putin. Angrepskrigen mot Ukraina har ikke gått akkurat slik den mektige presidenten hadde sett det for seg, og utskiftningene blir tolket som et tegn på at de ønsker nye krefter som kan tenke annerledes i krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer