Russlands invasjon av Ukraina:

«Putins mareritt»: - Økt kraftig

Før invasjonen planla Ukraina for omfattende geriljakrig, men overrasket alle på slagmarken. Nå er Vladimir Putins mareritt i ferd med å bli virkelighet.

«MARERITT»: Flere og flere angrep mot russiske mål blir rapportert og registrert i de russisk-okkuperte områdene av Russland. En kraftfull partisanbevegelse, er Vladimir Putins mareritt, ifølge eksperter. Foto: Reuters / NTB
«MARERITT»: Flere og flere angrep mot russiske mål blir rapportert og registrert i de russisk-okkuperte områdene av Russland. En kraftfull partisanbevegelse, er Vladimir Putins mareritt, ifølge eksperter. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av mai gikk det av ei bombe utenfor en boligblokk i Enerhodar, en mellomstor by i Zaporizjzja fylke sør i Ukraina. Nyheten gikk verden rundt, men det var ikke fordi eksplosjonen i seg selv var så voldsom.

Eksplosjonen såret bare tre personer, men én av de skadde var den selverklærte ordføreren i russisk-okkuperte Enerhodar, Andrej Sjevtsjik.

Eksplosjonen var etter alt å dømme et målrettet angrep mot Russland-kollaboratøren Sjevtsjik, og blir trukket fram som et av etter hvert mange tilfeller av ukrainsk gerilja- og partisankrigføring i de russisk-okkuperte områdene av Ukraina.

Skjer spesielle steder

Den gryende ukrainske gerilja- og partisanbevegelsen er «Putins mareritt», skriver den amerikanske professoren og Ukraina-kjenneren Alexander Motyl i den nettbaserte nyhetspublikasjonen 1945, som dekker forsvars- og sikkerhetsspørsmål.

En partisan i denne sammenhengen er en geriljasoldat eller frihetskjemper som opptrer bak fiendens linjer.

Motyl har analysert en rekke mistenkte partisan-angrep og konkluderer blant annet med følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer