Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putins mest fryktede motstander kan ha avslørt datteren verden ikke har sett før

- Ja, det er henne.

DANSER: Det har denne uka kommet en rekke rapporter om det som skal være Putins yngste datter, Jekaterina Tikonova (innfelt). Blant annet skal hun være akrobatisk danser. Foto: Skjermdump fra Youtube / NTB Scanpix
DANSER: Det har denne uka kommet en rekke rapporter om det som skal være Putins yngste datter, Jekaterina Tikonova (innfelt). Blant annet skal hun være akrobatisk danser. Foto: Skjermdump fra Youtube / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands president har, med relativt stort hell, forsøkt å holde sine to døtre Jekaterina (28) og Maria (29) unna rampelyset.

Etter at Malaysia Airlines MH17 gikk ned over Øst-Ukraina i fjor, som var under kontroll av de prorussiske separatistene mange mener er støttet av Putin, begynte det imidlertid å rase. Hans eldste datter Maria bodde da i Nederland, hvor mange av de døde passasjerene om bord kom fra. Mange i krevde da at Maria Putina skulle bli kastet ut av landet, og oppmerksomheten rundt henne ble enorm.

Nå begynner det også å rase rundt det som skal være hans yngste datter, Jekaterina Vladimirovna Tikonova (28), skriver Reuters.

Eksponert Putin har hele livet forsøkt å forhindre at døtrene blir avfotografert. Han har også vært svært hemmelighetsfull om ekteskapet med Ljudmila Putina gjennom 30 år, noe skilsmissen dem imellom i 2013 tydelig viste.

Nå virker det også som om yngstedatter Jekaterina er «avslørt» for offentligheten, skriver nyhetsbyrået.

ELDSTEDATTEREN: Maria Putina (29) ble for alvor kjent da ordføreren i en nederlandsk by i fjor krevde henne kastet ut fra landet. Her sammen med far Vladimir. Foto: Aleksandr Nemenov / AFP / NTB Scanpix
ELDSTEDATTEREN: Maria Putina (29) ble for alvor kjent da ordføreren i en nederlandsk by i fjor krevde henne kastet ut fra landet. Her sammen med far Vladimir. Foto: Aleksandr Nemenov / AFP / NTB Scanpix Vis mer

På onsdag publiserte det russiske uavhengige mediehuset RBC rapporter om at Tikonova er en av personene som leder et gigantisk utbyggingsprosjekt til 13 milliarder kroner på universitetet i Moskva. Ingen av de to skrev at Tikonova er Putins datter.

Opposisjonsleder Det var ikke hvem som helst som brøyt med det «russiske tabuet» om å ikke snakke om Putins familie i offentligheten.

I dag er opposisjonslederen og nettaktivisten Aleksej Navalnyj portrettert som «mannen Putin frykter mest» i Wall Street Journal.

Ikke bare er han et nytt og framtredende ansikt i demokratiseringsbevegelsen i Russland, han er også en av dem som gikk lengst i å «utgi» Putins datter.

På torsdag skrev han dette på sosiale medier:

FRYKTET: Ifølge Wall Street Journal er opposisjonsleder Aleksej Navalnyj mannen Vladimir Putin frykter mest. Han var også en av dem som avslørte at kvinnen som jobbet med det gigantiske prosjektet på universitetet i Moskva, er Putins datter. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FRYKTET: Ifølge Wall Street Journal er opposisjonsleder Aleksej Navalnyj mannen Vladimir Putin frykter mest. Han var også en av dem som avslørte at kvinnen som jobbet med det gigantiske prosjektet på universitetet i Moskva, er Putins datter. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- RBC (de er kule) fant i går Putins datter i forskerrådet på Moskva-universitetet.

Ifølge Reuters var ikke Tikonova tilgjengelig for kommentar, men en universitetskilde hadde følgende å si:

- Ja, det er henne.

- Danser En av Putins talsmenn benekter overfor Reuters at han kjenner kvinnens identitet.

- Jeg vet ikke hvem det er. Det er ikke min jobb å vite det. Jeg jobber med presidenten og ikke barna hans.

Den russiske bloggeren og journalisten Oleg Kasjin skrev i går et lengre innlegg om datteren.

Blant annet skriver han at hun har vært visepresident i forbundet for akrobatisk rock'n'roll-dans, og at hun selv er en aktiv danser.

Deretter viser han til et Youtube-klipp fra en dansekonkurranse av det som angivelig skal være datteren.

Registre viser at danseren med navnet Jekaterina Tikhonova er født 31. august 1986, samme dato som Putins datter.

Tikonova skal være Ljudmila Putinas pikenavn, og mellomnavnet til den entusiastiske danseren, skal være Vladimirovna, noe som tilsier at faren hennes heter Vladimir - akkurat som presidenten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media