Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Putin og Ulyukajev

Putins økonomiminister arrestert for å ta tatt imot million-bestikkelser:- Hva faen er det som skjer

Nå spør hele Russland seg om det samme, skriver Morten Strand. 

INNE MED PUTIN: Alexei Ulyukajev var en betrodd minister og hadde nære forbindelser med president Vladimir Putiun.&nbsp;<span style="background-color: initial;">FOTO: AP / NTB Scanpix&nbsp;</span>
INNE MED PUTIN: Alexei Ulyukajev var en betrodd minister og hadde nære forbindelser med president Vladimir Putiun. FOTO: AP / NTB Scanpix  Vis mer

Alexei Ulyukajev ble arrestert natt til tirsdag for å ta tatt imot bestikkelser på to millioner dollar. Bestikkelsen skal ifølge etterforskingen ha blitt utbetalt i forbindelse med at det store statlige oljeselskapet Rosneft kjøpte opp statens eierandel av et annet oljeselskap, Bashneft, tidligere i høst.

Etterforskerne sier de tok ministeren på fersken, etter å ha etterforsket ham i flere måneder, blant annet med å ha avhørt telefonen hans. Ifølge etterforskerne skal Ulyukajev ha brukt trusler for å få tak i bestikkelsen. Etter arrestasjonen fikk Ulyukajev sparken fra regjeringen. Han risikerer 15 års fengsel.

Umiddelbart etter pågripelsen - Ulyukajev sitter enn så lenge i husarrest - begynte imidlertid ryktene å gå om hva arrestasjonen av Ulyukajev egentlig betydde. Tilliten til rettssystemet er ikke større enn at mange umiddelbart så et mulig politisk plot bak en av de mest spektakulære arrestasjonene i Russlands moderne historie. Påtalemakten gjør det klart at arrestasjonen av Ulyukajev ikke forandrer det faktum av Rosnefts kjøp av Bashneft er lovlig. Altså, korrupsjon endrer ikke transaksjonens rettslige status.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?