ALTERNATIVT FLAGG: Vladimir Putins parti har lansert et eget flagg som svar til det regnbuefargede, som ofte blir brukt som et støttesymbol for lebsiske, homofile, bifile og transpersoner. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
ALTERNATIVT FLAGG: Vladimir Putins parti har lansert et eget flagg som svar til det regnbuefargede, som ofte blir brukt som et støttesymbol for lebsiske, homofile, bifile og transpersoner. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Putins parti har laget egen versjon av regnbueflagget

- Vi må advare mot homofil-feber i hjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regnbueflagg ble først brukt i San Francisco i 1978. Målet var å lage et symbol på frihet og fellesskap, som kunne benyttes år etter år.

I dag er det fargerike flagget mest kjent som et symbol som blir brukt for å støtte homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Som en motsats til pride-flagget, har nå Vladimir Putins parti, United Russia Party, laget et eget flagg, ifølge The Guardian.

«#Ekte familie» Flagget viser figurer av en familie på mor, far og tre barn. Under figurene står det skrevet «#ekte familie».

Det var under en tilstelning i en park i Moskva onsdag i forrige uke det ble vist første gang, på dagen for familie, kjærlighet og troskap.

I 2013 innførte Russland en lov som kriminaliserer «homofil propaganda». Mange medlemmer av LGBT-samfunnet blir også ofte utsatt for hatkriminalitet i føderasjonen.

- Dette er vårt svar til homofilt ekteskap, til dette hånet av familie-konseptet, sier Andrei Lisovenko, en representant for partiet, til avisa Izvestia ifølge The Independent.

- Vi må advare mot homofil-feber i hjemmet, og støtte de tradisjonelle verdiene i landet vårt. Vi snakker om den tradisjonelle familien. Da mener vi den gjennomsnittlige, standard russiske familien: Mor, far og tre barn, fortsetter han.

Plagiat? Det nye flagget har allerede fått hard medfart på sosiale medier.

Flere har blant annet poengtert at det er mistenkelig likt flagget til La Manif Pour Tous, en fransk gruppe som er imot homofilt ekteskap. Den eneste forskjellen er hashtaggen, og at russerne har valgt tre barn i stedet for to.

Ingvild Endestad, kommunikasjonsrådgiver i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), tror ikke regnbueflagget vil svekkes på grunn av dette.

- Regnbueflagget er et veldig sterkt symbol. Dette kan være en måte å prøve å fjerne makt fra det på, men det tror jeg er et tafatt forsøk, siden det står sterkt internasjonalt, sier hun til Dagbladet.


Hun understreker at hun ikke har sett flagget, men får det beskrevet av Dagbladet.

- Vi kjenner til at det i Russland er en blokk mellom tradisjonelle verdier og det de kaller vestlige verdier. Det høres ut som om dette er en del av den kampanjen, sier hun.