Putins parti vinner valget i Russland

Det endelige valgresultatet er klart.

VANT: President Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev. Foto: Sputnik / Pool / Ekaterina Shtukina via REUTERS / NTB scanpix
VANT: President Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev. Foto: Sputnik / Pool / Ekaterina Shtukina via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Vladimir Putins parti Det forente Russland har vunnet flertallet i nasjonalforsamlingen, viser det endelige valgresultatet.

Etter av over 90 prosent av stemmene var telt opp, hadde partiet fått 54,3 prosent av stemmene, opplyser den russiske valgkommisjonen. Det gir partiet 338 av de 450 setene i nasjonalforsamlingen Statsdumaen.

Resultatet kan ikke kalles overraskende. Alt da de første valgdagsmålingene kom etter at valglokalene hadde stengt, lå partiet an til å få over 50 prosent av stemmene.

Opptellingen av stemmene viser også at Kommunistpartiet og det ultranasjonalistiske partiet Liberaldemokratene ble andre og tredje største parti med henholdsvis 13,5 og 13,2 prosent av stemmene. Begge disse partiene er støttepartier til Det forente Russland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer