Putins personlige vendetta

Russlands president Vladimir Putin skal ta lederne for det tsjetsjenske opprøret. Det har Russland prøvd i mange hundre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin lovte i går at den russiske hær og etterretning skal jage lederne for det tsjetsjenske opprøret. Den valgte tsjetsjenske presidenten Aslan Maskhadov ble spesielt pekt ut. Russiske regjeringstalsmenn spilte i går av telefonsamtaler mellom Maskhadov og lederen for terroristaksjonen i Moskva, Movsar Barajev. De mener disse samtalene beviser at gisselaksjonen i den russiske hovedstaden skjedde med Maskhadovs godkjennelse. Han ble i går også ettersøkt gjennom Interpol.Beskjeden fra Putin etter terroraksjonen, er at tida for diplomati ikke er inne. Nå skal både terroristledere og de som oppfattes som Tsjetsjenias lovlig valgte ledere «jages og stilles for retten».

RUSSISKE TALSMENN GJØR seg også flid med å knytte tsjetsjensk terror til al-Qaida-nettverket. I Tsjetsjenia blir den militære aktiviteten nå trappet dramatisk opp. I naborepublikken Ingusjetia, der hundretusener av tsjetsjenske flyktninger er stuet sammen, frykter flyktninger og menneskerettighetsorganisasjoner at de fleste menn i stridsdyktig alder skal arresteres og avhøres. I så fall erklærer Russland langt på vei en krig mot alle tsjetsjenere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer