Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Putins plutselige gullfest

Mens økonomien halter har Russland i det stille doblet sin massive gullreserve.

GODT MED GULL: Russland har snikdoblet sin egen gullreserve i løpet av de fem siste åra. Innføring av sanksjoner mot Russland pekes av flere på som årsaken. Her fra en av verdens største gullprodusenter i den sibirske byen Krasnojarsk. Foto: REUTERS/Ilya Naymushin/NTB Scanpix
GODT MED GULL: Russland har snikdoblet sin egen gullreserve i løpet av de fem siste åra. Innføring av sanksjoner mot Russland pekes av flere på som årsaken. Her fra en av verdens største gullprodusenter i den sibirske byen Krasnojarsk. Foto: REUTERS/Ilya Naymushin/NTB Scanpix Vis mer

Russland er i økonomiske problemer, blant annet på grunn av vestlige sanksjoner etter Krim-invasjonen. Arbeidsledigheten er økende. Og president Vladimir Putins pensjonsreform, hvor det er foreslått at pensjonsalderen økes fra fra 60 til 65 år for menn og fra 55 til 60 år for kvinner, er blitt møtt med store protester.

Samtidig har russerne ifølge New York Times de siste åra bygget seg opp den femte største gullreserven i verden.

Putins gullfest

- Den russiske befolkningen er fornøyd med at staten har samlet opp så mye gull, men gullet er utenfor befolkningens rekkevidde. Gullet til russerne påvirker ikke den private økonomien. Det er bra at en stat har samlet opp så mye gull, men det hjelper ikke den russiske befolkningen direkte, sier NUPI-forsker Jakub Godzimirski til Dagbladet.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?