Putins soldater avslørt av foreldre

Russiske soldater sendes til fronten etter knapt to ukers trening.

AVSLØRT: Foreldre opplyser om at barna deres ender opp ved fronten i Ukraina etter få dager med trening. Foto: Alexey Maishev / AP / NTB
AVSLØRT: Foreldre opplyser om at barna deres ender opp ved fronten i Ukraina etter få dager med trening. Foto: Alexey Maishev / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unge russere sendes til fronten i Ukraina etter bare én til to ukers trening, oppgir organisasjonen Citizen Army Law til avisa Moscow Times.

Organisasjonens leder, Sergej Krivenko, opplyser til avisa at den jevnlig får meldinger fra foreldre som sier at barna deres har endt opp ved fronten i Ukraina bare ei uke etter at de ble innkalt.

En 31 år gammel russer, som ønsker å være anonym, sier at han kun fikk fem dager med trening før han ble overført til Ukraina og ble satt inn i kampene mot ukrainske regjeringssoldater.

- Det var en soldat i kompaniet vårt som ikke visste hvordan et maskingevær fungerer. Så jeg lærte ham å skru det fra hverandre og sammen. Jeg ville ikke vært ved siden av ham i kamp. Hvordan kan du kjempe på den måten? sier han til Moscow Times.

ANGRIPER SKYTTERGRAVENE: En video publisert av Ukrainas 24. brigade skal vise den private paramilitære «Wagner-gruppen» angripe ukrainske skyttergraver i april 2022. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Direkte vei til en likpose

Militære eksperter og menneskerettsaktivister mener at manglende kunnskap gjør soldatene dårlig rustet til å overleve på slagmarken.

- En ukes trening er ingenting for en soldat, det er en direkte vei til sykehus eller en likpose, sier militæranalytikeren Pavel Luzin til Moscow Times.

Avisa er en uavhengig engelskspråklig avis som ble grunnlagt i 1992, og som i dag er eid av det finske forlaget Sanoma.

Senket rekrutteringskravene

Tidligere denne uka kom det også meldinger om at leiesoldatgruppa «Wagner» skal ha spilt en sentral rolle i nylige kamper, inkludert kampen for kontroll av Popasna og Lysyschansk. Kampene skal ha påført gruppa store skader.

Gruppa skal ha senket rekrutteringskravene og ansatt tidligere domfelte og svartlistede personer. Nye rekrutter får minimalt med trening, ifølge det britiske utenriksdepartementet.

- Dette vil høyst sannsynlig påvirke gruppens framtidige operasjonelle effektivtet, skriver de på Twitter.

Leiesoldatgruppa «Wagner» skal ha spilt en sentral rolle i nylige kamper, inkludert kampen for kontroll av Popasna og Lysyschansk. Kampene skal ha påført gruppa store skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer