Krigen i Ukraina:

- Putins spioner kløner

Et korrupt og autoritært samfunn som Russland skaper dårlige og klumsete spioner, ifølge Roman Dobrokhotov, russisk redaktør og undersøkende journalist.

- GAMMELDAGSE: - Mange russiske spioner er trent til å bli spioner før den digitale æraen slo inn. De vet ikke hvordan de skjuler digitale spor og gjør mange dumme feil. Vi har instrumentene som gjør at vi kan oppdage dem, forteller Roman Dobrokhotov som var med å grunnla The Insider, et organ for undersøkende journalistikk.
- GAMMELDAGSE: - Mange russiske spioner er trent til å bli spioner før den digitale æraen slo inn. De vet ikke hvordan de skjuler digitale spor og gjør mange dumme feil. Vi har instrumentene som gjør at vi kan oppdage dem, forteller Roman Dobrokhotov som var med å grunnla The Insider, et organ for undersøkende journalistikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har den russiske redaktøren og undersøkende journalisten Roman Dobrokhotov (38) jobbet med å avsløre korrupsjon, kriminalitet og klønethet hos Vladimir Putin og hans russiske regime. I 2013 var Dobrokhotov med og grunnla The Insider, et organ for undersøkende journalistikk.

- Allerede da var det ganske åpenbart at det ikke var nok å være aktivist for å endre Russland. De fleste russere var passive og kjente ikke regjeringens mange forbrytelser - eller hvor korrupt og ukontrollerbar den var. Så vi tenkte at undersøkende journalistikk var en måte å opplyse folk - og dermed også få dem til å skjønne viktigheten av å endre regimet, sier Dobrokhotov til Dagbladet.

Vil lese om krigen

The Insider fikk raskt mange russiske lesere, og nettorganet har doblet antallet etter at Russland gikk til full krig mot Ukraina i år. Dette til tross for at magasinet er erklært ulovlig i Russland.

- Nå er det et veldig stort ønske om informasjon om hva som faktisk skjer i Ukraina-krigen. Etter at den startet for fullt i år, har vi fått dobbelt så mange lesere. Og det selv om vi offisielt ble blokkert av Russland under krigen, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.