Putins største fiende nektes å stille som president

Aleksej Navalnyj annonserte sitt kandidatur i skogen. Nå er han formelt nektet å stille.

NEKTES Å STILLE: Den russiske valgkommisjonen har nedstemt opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, og vil ikke la ham stille mot president Vladimir Putin på grunn av en korrupsjonsdom. Foto: Jevgenji Feldman/Navalny-kampanjen/AP/NTB Scanpix
NEKTES Å STILLE: Den russiske valgkommisjonen har nedstemt opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, og vil ikke la ham stille mot president Vladimir Putin på grunn av en korrupsjonsdom. Foto: Jevgenji Feldman/Navalny-kampanjen/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den russiske opposisjonslederen, bloggeren og korrupsjonsjegeren Aleksej Navalnyj nektes å stille som presidentkandidat av den russiske valgkommisjonen, skriver Associated Press.

41-åringen har lansert en landsomfattende kampanje mot president Vladimir Putin, og har engasjert en rekke unge russere.

Han blir omtalt som Putins verste fiende, og annonserte sitt formelle kandidatur i et stort partytelt i en skog utenfor Moskva i går.

Vil boikotte

Navalnyj har imidlertid hatt blitt dømt for korrupsjon, noe hans støttespillere sier er politisk motivert. Valgmyndighetene mener imidlertid det forhindrer ham i å stille, og valgkomiteen har i dag tatt en formell avgjørelse etter en avstemming i dag. 12 av 13 av kommisjonens medlemmer stemte mot Navalnyj.

Hun kunne stilt som kandidat om det ble gitt en dispensasjon eller om dommen ble forkastet.

Navalnyj har lovet å lede en kampanje om å boikotte avstemmingen om han ikke for stille.

41-åringen har for lengst erklært at han har til hensikt å utfordre sittende president Vladimir Putin i valget i mars. Og Navalnyj ses på som en av få, om ikke den eneste mulige utfordreren til Putin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer