Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putins supervåpen «ferdigutviklet»

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu har informert president Vladimir Putin om at de har utviklet ferdig nye hypersoniske missilvåpen.

HYPERSONISK: Vladimir Putin og Sergej Sjoigu snakker med journalister etter et militærmøte den 24. desember. Foto: Mikhail Klimentyev, AP / NTB scanpix
HYPERSONISK: Vladimir Putin og Sergej Sjoigu snakker med journalister etter et militærmøte den 24. desember. Foto: Mikhail Klimentyev, AP / NTB scanpix Vis mer

Landet har testet hypersoniske missilvåpen i flere år, og for ett år siden fastslo Putin at det russiske forsvaret hadde gjennomført en vellykket test av missilvåpenet.

Militæret hevdet det nye våpenet er i stand til å bevege seg 27 ganger så raskt som lydens hastighet.

- Jeg gratulerer deg med denne viktige hendelsen for militæret og hele nasjonen, sa forsvarsminister Sjoigu til presidenten på en konferanse med andre forsvarstopper.

Flere nye våpen har vært under utvikling i Russland de siste årene, inkludert hypersoniske våpen, nye undervannsdroner som kan bære atomvåpen, og nye kryssermissiler.

USA har de siste årene også jobbet med å utvikle hypersoniske våpen, og forsvarsminister Mark Esper sa i august at han tror de vil være på plass i løpet av et par år.