Putins supervåpen «ferdigutviklet»

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu har informert president Vladimir Putin om at de har utviklet ferdig nye hypersoniske missilvåpen.

HYPERSONISK: Vladimir Putin og Sergej Sjoigu snakker med journalister etter et militærmøte den 24. desember. Foto: Mikhail Klimentyev, AP / NTB scanpix
HYPERSONISK: Vladimir Putin og Sergej Sjoigu snakker med journalister etter et militærmøte den 24. desember. Foto: Mikhail Klimentyev, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landet har testet hypersoniske missilvåpen i flere år, og for ett år siden fastslo Putin at det russiske forsvaret hadde gjennomført en vellykket test av missilvåpenet.

Militæret hevdet det nye våpenet er i stand til å bevege seg 27 ganger så raskt som lydens hastighet.

- Jeg gratulerer deg med denne viktige hendelsen for militæret og hele nasjonen, sa forsvarsminister Sjoigu til presidenten på en konferanse med andre forsvarstopper.

Flere nye våpen har vært under utvikling i Russland de siste årene, inkludert hypersoniske våpen, nye undervannsdroner som kan bære atomvåpen, og nye kryssermissiler.

USA har de siste årene også jobbet med å utvikle hypersoniske våpen, og forsvarsminister Mark Esper sa i august at han tror de vil være på plass i løpet av et par år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer