Putins tiger er på hønsejakt i Kina

Russlands president Vladimir Putin var med på å GPS-merke og slippe fri tre tigere i mai. Nå forsyner en av dem seg grovt av hønsebestanden i nordøstlige Kina.

SKARPSKYTTER: Statsminister Vladimir Putin med bedøvelsesgeværet i naturreservatet i Sibir i 2008. Russiske medier meldte den gang at Putin reagerte lynkjapt da en rømt sibirsk tiger satte i vei mot en gruppe journalister. I etterkant har presidenten innrømmet at bildet var arrangert. Foto: ALEKSEJ DRUGIN, EPA/SCANPIX. Foto: AP/NTB Scanpix
SKARPSKYTTER: Statsminister Vladimir Putin med bedøvelsesgeværet i naturreservatet i Sibir i 2008. Russiske medier meldte den gang at Putin reagerte lynkjapt da en rømt sibirsk tiger satte i vei mot en gruppe journalister. I etterkant har presidenten innrømmet at bildet var arrangert. Foto: ALEKSEJ DRUGIN, EPA/SCANPIX. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua News Agency melder at en sjelden sibirsk tiger, som ble sluppet løs i naturen av Russlands president Vladimir Putin, har angrepet et hønsehus og forsynt seg med fem høner i det nordøstlige Kina, ifølge Associated Press.

GPS-merket Xinhua News identifiserer dyret som tigeren Kuzya, en av tre tigere som president Putin skal ha vært med på å fange og GPS-merke, som skal ha beveget seg inn i Heilonjiang-provinsen i Kina i begynnelsen av oktober.

Lokalbefolkningen skal være opprørt, og det fryktes nå at det vil bli igangsatt jakt på den sjeldne tigeren.

Dyrevenn Putin har lenge jobbet for å bli kjent som dyrenes venn, og han blir ofte avbildet sammen med firbente av ulike slag. Mange av bildene har riktignok blitt utsatt for heftig diskusjon, da de ofte virker arrangerte, noe presidenten også har gått langt i å bekrefte.

- Selvfølgelig er stuntene overdrivelser. Og jeg er rasende på grunn av det, sa han til journalisten Masha Gessen i 2012.

Gessen fikk sparken som redaktør i magasinet Vokrug Sveta da hun nektet å sende reportere for å dekke Putins snøtrane-stunt, da han i 2012 fløy ved siden av sibirske snøtraner i et lite luftfartøy.

- Men jeg fant på dette med tigrene sjøl. Etter det startet tjue andre land, hvor tigere holder til, å ta vare på dem, sa Putin om bildet der han poserer med en neddopet tiger.

Dyrevernsaktivister mente at tigrene hadde blitt fraktet fra dyrehagen for å være med på fotoshooten.