«Putins troll» skal ha bombardert sosiale medier med anti-vestlig propaganda

Russland-drevne kontoer på sosiale medier har til sammen spredt mer enn 45 000 falske nyheter de siste to ukene, opplyser en britisk regjeringskilde.

PROPAGANDA: Ifølge en britisk regjeringskilde skal antallet anti-vestlig propagandameldinger fra Russland på sosiale medier ha steget betraktelig på to uker. Her er Russland president Vladimir Putin på vei til et møte. Foto: NTB scanpix
PROPAGANDA: Ifølge en britisk regjeringskilde skal antallet anti-vestlig propagandameldinger fra Russland på sosiale medier ha steget betraktelig på to uker. Her er Russland president Vladimir Putin på vei til et møte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilden, som ikke ønsker å stå fram som følge av at han gir disse hemmelige opplysningene, sier til den britiske avisa Telegraph at siden det første angivelige gassangrepet i Syria for snart to uker siden, har pro-russiske kontoer bombardert sosiale medier med anti-vestlig propaganda.

Ifølge kilden kommer nyhetene fra kontoer på sosiale medier, som Facebook og Twitter, som er knyttet til det russiske regjeringsapparatet.

Enorm økning

De siste ukene skal et ukjent antall kontoer spredt 45 000 falske nyheter eller meldinger om krigen i Syria og om anklagene om at Syria står bak det angivelige gassangrepet i Douma. Det skal være en økning på 4000 prosent.

Russland støtter det syriske regimet i krigen og hevder å ha undersøkt selv uten å finne spor etter gift. Syria nekter for at de har utført et gassangrep.

Regjeringskilden sier til Telegraph at meldingene er en del av en «skitten desinformasjonskrig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer