- Putins venner har nettverk av selskap i skatteparadiser

- Skjuler store pengebeløp i et nettverk av selskaper i skatteparadiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske presidenten Vladimir Putins nærmeste venner skjuler store pengebeløp i et nettverk av selskaper i skatteparadiser, ifølge en rekke medier som har samarbeidet om saken.

Avsløringa dreier seg om hvordan mektige personer fra en rekke land bruker skatteparadiser til å skjule penger. Kretsen rundt Putin skal ha skjult summer tilsvarende flere milliarder kroner.

«Edderkoppen» i dette nettverket skal være musikeren Sergej Roldugin, som er en nær venn av den russiske presidenten, skriver Aftenposten.

Opplysningene om skatteparadisene stammer fra 11,5 millioner dokumenter som er lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har base i Panama. I tillegg til den norske avisen har over hundre andre medieorganisasjoner samarbeidet om avsløringen. Den som først fikk tilgang til dokumentene, var tyske Süddeutsche Zeitung.

Ekstremt lav rente I dokumentene går det fram hvordan flere milliarder i lån med ekstremt lav rente overføres fra statlige russiske banker til selskaper i skatteparadiser.

Det skal bare være ett eksempel på at et lån er blitt betalt tilbake i havet av lekket informasjon. Store aksjeposter i russiske selskaper blir angivelig overført mellom selskaper uten betaling, og i tillegg viser dokumentene hvordan det utbetales hundrevis av millioner kroner for konsulenttjenester som «råd om å investere i Russland».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer