Puttet demonstranter på trikken

Politiet rekvirerte en trikk for å fjerne demonstrantene fra området rundt Østerrikes ambassade i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag hundre personer fra det antirasistiske miljøet demonstrerte i dag foran den østerrikske ambassaden i Oslo ved 14-tida i dag. De holdt appeller mot Østerrikes koalisjonsregjering der Jörg Haiders frihetsparti er med, og de ropte antinazistiske slagord.

Demonstrantene kastet småstein og mynter, men den timelange aksjonen gikk forholdsvis rolig for seg.

Da demonstrasjonen var slutt, gikk demonstrantene nedover mot Skillebekk. En sivil politibil fulgte etter, og ble bombardert med småstein og mynter. Resten av politikorpset styrtet til og isolerte demonstrantene foran en butikk. Så rekvirerte politiet en trikk og sendte demonstrantene inn på trikken. De gikk av på Nationaltheatret stasjon uten dramatikk.

Blitz' Stein Lillevolden, sammenliknet Haiders frihetsparti med det norske Fremskrittspartiet, skriver NTB.

- Det er viktig at vi fortsetter kampen - også i Norge, sa han:

- Selv om Fremskrittspartiet får 40 prosent av alle stemmene i Norge, er partiet fortsatt udemokratisk, fordi partiet ikke verner om de svake gruppene, men maner til rasisme. Noen har sagt at demokrati, det er at flertallet bestemmer. Men det er feil, og det er en fryktig farlig tankegang. Demokrati, det er mindretallets beskyttelse mot flertallet. Derfor er det livsfarlig det som nå skjer i Østerrike. Haider beskytter ikke mindretallet, derfor er han udemokratisk, sa Lillevolden.

ANSPENT: Det oppsto noe bråk mellom politiet og demonstranter under dagens demonstrasjon.