Puzzel gikk for nær milliarden

Amerikanske Marlin Equity Partners kjøper det norske programvareselskapet Puzzel. Herkules Capital får nesten én milliard kroner for salget.

NY EIER: Puzzel-sjef Børge Astrup, har løftet selskapets omsetning og resultat de seneste årene.
NY EIER: Puzzel-sjef Børge Astrup, har løftet selskapets omsetning og resultat de seneste årene.Vis mer

(Finansavisen):IT-selskapet Puzzel, som har spesialisert seg på skybaserte kontaktsentre, er solgt til amerikanske Marlin Equity Partners.

Herkules-topp Gert W. Munthe vil ikke kommentere salgssummen, men en kilde bekrefter at PE-fondet skal ha fått opp mot en milliard kroner for det norske programvareselskapet, skriver Finansavisen.

– Interessen for selskapet var meget stor og prisen på selskapet reflekterer det Puzzel har fått til, sier Munthe, gründer og styreleder i Herkules Private Equity.

– Det er et attraktivt selskap med en forutsigbar inntektsstrøm, og den seneste tiden har det vært høy vekst i både omsetning og resultat, fortsetter Munthe.

Bra pris, lav avkastning

Puzzel var lenge en del av Intelecom, som Herkules kjøpte for snart ni år siden. I 2016 ble programvareselskapet skilt ut av Intelecom, mens Herkules kort tid senere solgte Intelecom til NetNordic.

Med drahjelp fra Carnegie startet Herkules PE i fjor høst arbeidet med å finne en ny eier til Puzzel.

– Det var flere aktører på banen. Det er litt som å selge en leilighet; er det bare én budgiver, så er det tungt å selge, har du flere interessenter så slår det ut på sluttsummen, sier Munthe, og fortsetter:

– Vi er veldig fornøyde med prisen, selv om en lang eierperiode gjør at årlig avkastning ikke er helt hva vi ønsker oss. Vi er opptatt av å være en god eier og derfor lever vi godt med at investeringene kan bli av lenger varighet enn opprinnelig planlagt.

Internasjonalt skryt

Puzzel har slått seg frem som en leverandør av skybasert programvare for kontaktsentre, det vil si styringsverktøy som håndterer alle inn- og utgående henvendelser via telefon, epost, chat og sosiale medier som Facebook, skriver Finansavisen.

Totalt har selskapet opparbeidet seg en portefølje på 850 kunder og kan skilte med over 20.000 agenter, eller personer som er pålogget i løsningen og som daglig bruker selskapets programvare til kundehåndtering.

Andre økonominyheter:
-
Analytikerne ventet positiv reaksjon - fikk rett
- Myrseth stokker om – anbefaler seks aksjer