Pyntedame

Hvorfor i all verden snakker Karita om kjoler nå igjen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Uniformer deg som en mann. Det er den enkleste måten å komme seg oppover på, sier Karita Bekkemellem til kk.no. Ifølge ekslikestillingsministeren er det lettere å komme i posisjon hvis man unngår å framstå som kvinnelig. Bekkemellem har vært minister i to regjeringer. Hun er også berømt for sine glamourkjoler og pynteglede. Har Ap-politikeren gått til topps til tross for feminin framtoning? Eller, påstår Karita at hun kunne nådd lenger, uniformert som mann? Mona Høiness, Norges desidert mest feminint antrukket advokat, deler uansett ikke kjolekvalene. Høiness sier til VG: Personlighet teller mer.

FORSVARSMINISTER Anne-Grete Strøm-Erichsen unngår armeens uniform. Hun velger jobbuniform, korrekte drakter som hun tidligere brukte som bergensordfører. Strøm-Erichsen sier hun ville kledd seg annerledes som kulturminister. Selvsagt. En kulturminister kan framstå mer uformell, moderne og personlig. Klær er markører og språk. Kulturministere bruker gjerne gevanter, store smykker og norsk design. I motsetning til kjendiser og kongelige, kan ikke en statsråd klessponses, selv om ingen representerer så ofte som kulturministeren (den mest iherdige noensinne er Giske, uten kjole!). Kvinnelige statsråder kan ikke bare bytte slips. Ekskulturminister Turid Birkeland har sagt at hun brukte halve årslønna på passende antrekk. Men da statsministerkona Ingrid Schulerud dristet seg til å ta opp kjoleutgiften, husker vi hvordan det gikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer