Pyongyang bekrefter at Kims onkel er avsatt

Nord-Koreas myndigheter bekrefter at den mektige onkelen til landets leder Kim Jong-un er avsatt.

UTSVEVENDE OG FORDERVET: På en togstasjon i Seoul i Sør-Korea, følger folk med på nyhetssendingene som forteller at Jang Song Thaek, onkelen til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, er avsatt og straffeforfølges for en rekke mer eller mindre kriminelle handlinger. Han anklages for korrupsjon, narkotika-bruk og gambling, og anklagene inneholder også påstander om at Jang Song Thaek er en skjørtejeger som har levd et utsvevende og fordervet liv. Foto: Ahn Young-joon / AP
UTSVEVENDE OG FORDERVET: På en togstasjon i Seoul i Sør-Korea, følger folk med på nyhetssendingene som forteller at Jang Song Thaek, onkelen til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, er avsatt og straffeforfølges for en rekke mer eller mindre kriminelle handlinger. Han anklages for korrupsjon, narkotika-bruk og gambling, og anklagene inneholder også påstander om at Jang Song Thaek er en skjørtejeger som har levd et utsvevende og fordervet liv. Foto: Ahn Young-joon / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge det offisielle nyhetsbyrået KCNA er Jang Song-thaek fjernet fra alle stillinger han hadde, for angivelig å ha bygd opp en alternativ maktbase til den sittende ledelsen.

Jang anklages for «kriminelle handlinger» og for «å ha ledet en kontrarevolusjonær fraksjon». I tillegg blir han beskyldt for korrupsjon, bruk av narkotika og seksuelle eskapader.

«Jang og hans tilhengere har gjort kriminelle handlinger som det er vanskelig å forestille seg. De gjorde ufattelig skade på partiet og revolusjonen», melder KCNA.

LES OGSÅ: Plutselig forsvant Kims onkel fra 17 filmscener

Nest mektigst Det var i forrige uke at sørkoreansk etterretning først meldte at Jang, som lenge har vært betraktet som landets nest mektigste mann, var avsatt i november, og at to av hans medarbeidere var henrettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer