Pyramide-kongen dømt

Australske myndigheter vant kampen mot WGI. Dommen mot pyramidesystemet og Gregory James Kennedy er stadfestet av den føderale domstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter har ikke tatt noen rettslige skritt mot hverken Kennedy eller World Games pyramiden.

- Det er beklagelig at norske myndigheter ikke har gjort noe i denne saken, sier advokat Olav Sylte. Han representerer norske WGI-medlemmer i søksmål mot både norske og utenlandske bakmenn.

Det australske konkurranse- og forbrukertilsynet ACCC gikk allerede i 2003 ut med rettslige skritt mot Gregory James Kennedy og selskapet som da het Worldplay Services. I en dom i september 2004 ble det slått fast at WGI var et ulovlig pyramidesalg og dermed forbudt både å delta i, og å organisere for australske selskaper og borgere. Gregory James Kennedy anket dommen. Samtidig sørget Kennedy for å skifte navn, og oppholdsted for selskapene, for å kunne drive virksomheten videre. Anken er nå enstemmig avvist av den føderale domstolen i Brisbane.

Internasjonalt samarbeid

- Uansett hvor fragmentert de gjør virksomheten, med ulike selskaper i mange land for å unngå lovverket vil det nye australske lovverket mot pyramidesalg ha en effekt, sier lederen for ACCC i en kommentar til stadfestelsen av dommen. ACCC fortsetter samarbeidet med offentlige myndigheter internasjonalt for å få bukt med virksomheten Gregory James Kennedy har stått bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer