Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pyramidekongen punget ut da baronessene skulle på ball

- En fin anledning for oss til å treffe viktige europeiske kontakter, sier Tor Anders Petterøe.

KOSER SEG: Tor Anders Petterøe ser ut til å ha det aldeles utmerket på fest på Grosvenor House i London. Foto: Simply Photography
KOSER SEG: Tor Anders Petterøe ser ut til å ha det aldeles utmerket på fest på Grosvenor House i London. Foto: Simply Photography Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30. april 2011 var det duket for vårball - «Frühjahrsball» - i vakre og historietunge Karlsbad vest i Tsjekkia.

På gjestelista sto både diplomater og adelsfolk - Prins Fredrik Wilhelm og prinsessene Andrea og Catharina av Lippe, baronesse Alexandria, baronesse Elke og baronesse Evelyn von Schlosser, og baronesse Christina von Vietinghoff-Scheel.

På gjestelista sto også to navn som drøyt 200 000 nordmenn tapte store penger på tidlig på 2000-tallet: Tor Anders Petterøe og Harald Ekker.

Overfor Dagbladet betegner Petterøe festen som en fin anledning til å treffe viktige europeiske kontakter

Trøbbel Både Petterøe og Ekker satt i toppledelsen i kjempepyramiden World Games Inc. Over 200 000 nordmenn tapte store penger på luftslottet. Begge er også involvert i Towah-systemet, som Dagbladet har skrevet flere artikler om nylig.

Nå er en rekke selskaper i Towah-systemet slått konkurs eller under avvikling, og Dagbladet har vært i kontakt med sinte kunder i flere land som hevder de ikke får ut pengene de har satt inn i Towah-systemet.

Under festhelgen i Tsjekkia satt pengene løsere:

Sponset adelens ball Da bodde Petterøe og følget på legendariske Grand Hotel Pupp - som var James Bonds foretrukne åsted for gamblingdramaet i «Casino Royale», og også dukker opp i andre storfilmer. Grand Hotel Pupp vartet også opp med sitt eget orkester til vårfesten, og både vals og polka sto på menyen.

Regningen for seks rom i fire netter var ikke avskrekkende: drøyt 13 000 kroner, ifølge Dagbladets opplysninger.

Men Dagbladet vet at Towah også hadde gått inn som sponsor av selve arrangementet. Mens adelen festet for norske penger Dermed festet den tyske adelen for norske pyramidepenger.

- Vi hadde en liten sponsoravtale med vårballet. Dette dreide seg om en totalkostnad på omlag 100 000 kroner og det var en fin anledning for oss til å treffe viktige europeiske kontakter, skriver Tor Anders Petterøe i en e-post.

London-luksus Opplevelsene på Grand Hotel Pupp er er ikke den eneste hotellopplevelsene Petterøe-ene brukte penger på. Bildet i denne saken er tatt under «Card and Payment Awards» sin storslagne fest og prisutdeling på Grosvenor House, et av de virkelige luksushotellene i London, i 2010. Romprisene på hotellet starter i skrivende stund på 3000 kroner. Et britisk fotofirma var hyret inn og dokumenterte festlighetene.

- Vi har aldri deltatt på selskaper i England, men vi var gjester på en prisutdeling for betalingskortbransjen i England betalt av en av våre leverandører, skriver Petterøe i en e-post til Dagbladet.
 
Det er i London Petterøe har basert mye av sin nye virksomhet. Da meldte behovet seg for et sted å bo.

God pris Hos The Ampersand Hotel, et av Londons flotteste hoteller, ble Petterøe-ene sett på som så attraktive kunder at de fikk spesialpriser, får Dagbladet bekreftet. For et vanlig rom  til 2700 kroner fikk Towah-toppene en pris på 1450,-. Og for hotellets virkelige luksusværelser, priset til 4900 kroner pr. natt, var Petterøe-prisen «bare» 3650,-.

Men de gode prisene forplikter, får Dagbladet opplyst. I avtalen er det nemlig nedfelt at Towah, for å få rabatten, måtte forplikte seg til å bo 100 netter på hotellet i året.

Dagbladet får bekreftet at en avtale mellom hotellet og Towah er undertegnet. Men Tor Anders Petterøe hevder den aldri ble aktivisert.

Lønnshopp - Vi har aldri brukt penger på Ampersand, men vi fikk tilbud om en god pris om vi ville benytte dem, skriver Petterøe i en e-post.

Avtalen er ifølge Dagbladets opplysninger signert av Michael Petterøe (28), Tor Anders Petterøes yngste sønn, 15. juni i fjor.

Det er to uker etter at samme Michael Petterøe fikk et lønnshopp på 50 000 kroner i måneden - til en total månedslønn på 80 000,- - som daglig leder i Towah Norway i Fredrikstad.

Et drøyt år seinere har Tor Anders Petterøe begjært Towah Norway konkurs. 12 ansatte mistet jobben.

Dagbladet har søkt Harald Ekker, uten hell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling