Pyramidekongen slo seg konkurs. Her ankommer han i super-Mercedes

Ett år før konkursen fikk sønnen et heftig lønnshopp.

SPANSK BIL: - Bilen er ikke min, skrev Tor Anders Petterøe (59) i en e-post til Dagbladet den gang, og Petterøe har rett i at bilen ikke står registrert på ham personlig. Men i vognkortet går det etter hva Dagbladet får opplyst fram at bilen eies av Towah Group Europe SL - et spansk selskap der Tor Anders Petterøe står som eneansvarlig i det spanske selskapsregisteret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SPANSK BIL: - Bilen er ikke min, skrev Tor Anders Petterøe (59) i en e-post til Dagbladet den gang, og Petterøe har rett i at bilen ikke står registrert på ham personlig. Men i vognkortet går det etter hva Dagbladet får opplyst fram at bilen eies av Towah Group Europe SL - et spansk selskap der Tor Anders Petterøe står som eneansvarlig i det spanske selskapsregisteret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den gamle pyramidekongen Tor Anders Petterøe (59) ankom standsmessig da han besøkte konkursboet til selskapet Towah Norway AS i Fredrikstad i august.

Bilen han kom i var en spanskregistrert Mercedes ML63 AMG, som  i Spania - der Petterøe bor - har en nypris på drøyt 1 million kroner inkludert moms. Ved konkursbegjæringen 10. juli oppga Towah Norway en gjeld på 1,5 millioner kroner.

- Bilen er ikke min, skrev Tor Anders Petterøe (59) i en e-post til Dagbladet den gang, og Petterøe har rett i at bilen ikke står registrert på ham personlig.

Men i vognkortet går det etter hva Dagbladet får opplyst fram at bilen eies av Towah Group Europe SL - et spansk selskap der Tor Anders Petterøe står som eneansvarlig i det spanske selskapsregisteret.

Tor Anders Petterøe har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser på telefon, sms og e-post.

Heftig lønnshopp Det siste året før konkursen så utsiktene langt lystigere ut for Towah Norway AS. Michael Petterøe - yngste sønn av Tor Anders Petterøe - ble 1. juni 2012 innsatt som daglig leder i selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer