Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pyroman herjer Bergen

Sju biler og en butikk påtent i løpet av en halvtime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi og brannvesen fikk en usedvanlig hektisk natt i Bergen.

På en drøy halvtime satte en eller flere gjerningsmenn fyr på sju biler og en butikk forskjellige steder i Bergen sentrum.

Den første meldingen fikk politiet klokken 0425, da to biler stod i full fyr i Korskirkeveiten like ved Korskirken i Bergen.

- Det var fare for at brannene kunne spre seg til andre biler og bygninger, så vi måtte vekke og få ut folk ved hjelp av sirener, forteller operasjonsleder Paal Thorbjørnsen i Bergen politidistrikt.

Få minutter senere kom neste brannmelding. Da stod to nye biler i fyr og flamme ved Østre Skostredet.

Brannmannskapene hadde knapt rukket frem før alarmen gikk ved butikken Tapetmessen i Domkirkegaten, like ved politihuset i Bergen. Der var et vindu knust, og forretningen påtent.

På andre siden av veien, like ved det gamle rådhuset i Bergen, stod ytterligere en bil i full fyr. Og da kom meldingen om nok en brann i Kaigaten, der to biler stod i brann på den nedre parkeringsplassen.

- Dette er absolutt mot normalt her i byen, sier Thorbjørnsen til Dagbladet.no.

INFERNO: Dette synet møtte brannvesenet på flere steder i Bergen i natt. Sju biler og en butikk ble påsatt i løpet av en drøy halvtime. Foto: Pål S. Schaathun
INFERNO: Dette synet møtte brannvesenet på flere steder i Bergen i natt. Sju biler og en butikk ble påsatt i løpet av en drøy halvtime. Foto: Pål S. Schaathun Vis mer

- Her har det tydeligvis noe som har gått veldig galt med en eller flere personer. Vi har ikke pågrepet noen ennå, men håper etterforskningen vil føre oss til gjerningspersonen eller personene, sier han.

Flere vitner har meldt at de har sett folk i området rundt brannene. Men foreløpig har ikke politiet fått tips som gir mistanke til konkrete personer.

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha opplysninger om brannene. Telefonnummeret er 02800.

Pyroman herjer Bergen
HEKTISK: Brannvesenet fryktet at brannene skulle spre seg til bebyggelsen, og vekket beboere med sirener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling