Pyroman slo til igjen

Politiet jakter på en eller flere brannstiftere etter den sjette brannen på kort tid på den lille øya Sørarnøy i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Pyroman løs på øya
 • Har avhørt hele øya

  Klokka halv fem i morges gikk brannalarmen på Sør-Arnøy igjen. Et bolighus og et uthus sør på øya brant ned til grunnen. Kvinnen som bodde alene i huset var bortreist. Dette er den sjette brannen på den lille øya i Nordland siden november.

  - Teknikerne våre er på vei ut dit nå. Årsaken til brannen er ikke kjent ennå, men vi føler det er god grunn til å sjekke, sier lensmannen i Gildeskål John Thoresen til Dagbladet.no
  I alt ti politifolk er på vei for å finne ut av brannårsaken.

  – Vi var først usikre på om kvinnen som eier huset befant seg i det brennende huset eller ikke. Vi fryktet det verste, men fikk etter hvert vite at hun hadde overnattet hos sønnen sin, sier Jan Arne Birkeli i det lokale brannkorpset på Sørarnøy til Avisa Nordland.

  De første fem brannene skjedde i løpet av ei uke i november. De rundt 250 innbyggerne på Sørarnøy er ikke i tvil: Det herjer en eller flere brannstiftere på øya.

  Jager brannstifter


  Politiet har ingen konkrete mistenkte i saken.
  - Vi skulle utover uansett i dag. Men vi kom for seint. Dette er vanskelige saker å etterforske, sier Thoresen.

  I november ble alle på øya avhørt i forbindelse med saken. Etter det fikk innbyggerne på øya, som kun har fergeforbindelse med fastlandet, en måneds fred for brannene. Helt til noen slo til i morgentimene i dag.

  Det er foreløpig ikke bekreftet at nattas brann er påsatt men innbyggerne er ikke i tvil.

  Det er første gang at et bolighus er rammet, i forrige runde omkom 67 sauer da et fjøs brant ned til grunnen.

  Innbyggerne på Sørarnøy har levd de siste månedene i frykt for at deres eiendom er neste på lista. De har gått brannvakt siden november, men det var likevel ikke nok.
  - Vi skal i løpet av dagen vurdere hvilke tiltak vi skal sette i verk for å øke tryggheten for innbyggerne, sier Thoresen.

FRYKT: Solveig Aas lever i frykt for brannstifteren på Sør-Arnøy.
TOTALSKADD: Sauefjøset ble totalskadd og 67 sauer døde. Søstrene Eva (tv) og Jenny Marie Aas håper at pyromanen som går løs snarest mulig blir tatt.