Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pyromanjakt i California

Myndighetene utlover gigant-dusør etter skogsbrann som kostet fire brannmenn livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i California utlover en gigant-dusør til den som har opplysninger som fører til arrestasjon av den eller de som er ansvarlige for skogsbrannen som tok livet av fire brannmenn fredag.

Mark Loutzenhiser (44) Jess McLean (27), Jason McCay (27) og Daniel Hoover-Najera (20) ble alle drept da vinden plutselig skiftet retning så raskt at de ikke rakk å søke dekning for flammene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

En femte brannmann er alvorlig skadet og har fått brannskader på 90 prosent av kroppen.

Brannmannskaper kjempet seg gjennom tykk røyk og flammer rundt byen Cabazon omtrent 145 kilometer øst for Los Angeles. Brannen har så langt tvunget 700 mennesker til å flykte og har tvunget ville dyr til å trekke ut i åpent landskap.

Etterforskere har ikke opplyst hvordan de har fått kjennskap til at den 100 kvadratkilometer store brannen var påsatt eller hvordan den er påtent, men uttaler at de ansvarlige risikerer å bli tiltalt for drap.

To unge menn ble sett da de forlot området der brannen brøt ut rundt 0100 lokal tid torsdag. Det etterforskes også om hvorvidt denne brannen har sammenheng med to andre skogbranner de siste månedene.

Mer enn 1700 brannmenn jobber med å få kontroll over flammene.

Californias guvernør Arnold Schwarzenegger lovet i går å bidra med 100.000 dollar til dusørsummen. I tillegg har Riverside County og lokale indianere bidratt med til sammen 200.000 dollar.

VANSKELIG ARBEID: Sterk vind vanskeliggjorde arbeidet for brannmannskapene som bekjemper brannen øst for Los Angeles. Foto: AP
VANSKELIG ARBEID: Sterk vind vanskeliggjorde arbeidet for brannmannskapene som bekjemper brannen øst for Los Angeles. Foto: AP Vis mer

Den totale dusørsummen er nå oppe i 400.000 dollar, over 2,6 millioner norske kroner.

image: Pyromanjakt i California
STORT OMFANG: Skogbrannen har et omfang på om lag 100 kvadratkilometer.
HEVET DUSØREN: Californias guvernør Arnold Schwartzenegger lovet å bidra med 100.000 dollar til den som kan oppklare skogbrannen.