Pyromanjakt i Drammen

Politiet har satt 20 etterforskere inn i jakten på ukjent pyroman etter over 100 påsatte branner på halvannet år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helgen slo Drammenspyromanen - eller pyromanene - til igjen. Lørdag måtte flere av beboerne evakueres da det tok fyr i en boligblokk med 48 leiligheter i Tordenskioldsgate. Søndag ble det satt fyr på et ubebodd hus i Havnegata, og noen timer senere tor det fyr i en bil like ved.

Drammenspolitiet setter nå alle tilgjengelige etterforskere inn i jakten på den eller de som har stiftet over 100 branner i byen det siste halvannet år, melder Drammens Tidende.

Etterforskningssjef Håkon Grøttland ved Drammen Politistasjon har bedt om bistand i fra KRIPOS, og har selv satt 20 av sine etterforskere på saken etter helgens nye branntilløp.

- Vi er sikre på at alle disse tre brannene er påsatt. Det gjør at vi setter inn alle tilgjengelige ressurser på å komme til bunns i alle ildspåsettelsene, sier han til Drammens Tidende.

Fram til helgen skal gruppen arbeide intensivt med etterforskninga. Det er satt i gang en rundspørring som ledd i et omfattende innsamlings- og analysearbeid. Deretter skal en mindre gruppe jobbe videre for å oppklare alle de uløste brannene.

- Vi er alvorlig bekymret for så mange påtente branner. Nå jager vi en eller flere pyromaner. En ting er å tenne på noen aviser i søppelcontainer, noe annet er det å tenne på en blokk der folk bor, sier Grøttland til Drammens Tidende.

Politiet etterlyser to vitner som ikke har meldt seg etter helgens branner. Den ene er en mann som satt i en noe eldre rød bil utenfor boligblokken, mens den andre er en mann som tok drosje forbi stedet i 03.10-tida - en drøy time før brannen startet.

BEKYMRET: Politioverbetjent Håkon Grøttland er bekymret over pyromanen eller pyromanene som herjer i Drammen.