Pyromanjakt i Oslo

I april har brannvesenet registrert 10 branner på Grünerløkka i Oslo. - Urovekkende mange, mener politiet som frykter at en brannstifter går løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Felles for de fleste brannene er at de har startet i en kjellerbod eller søppelkasse på natta eller tidlig om morgenen.

I natt ble 11 mennesker evakuert fra en bygård i Stolmakergata. Ingen kom til skade, men alle leilighetene er ubeboelige etter brannen. Politiet mistenker at brannen er påsatt, den føyer seg inn i den etterhvert lange rekken av branner i det populære området den siste tida.

- Det er urovekkende mange branner i ett område av Oslo i forhold til resten av byen, sier politiførstebetjent Sigmund Holt ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

En mann i 40-åra er pågrepet mistenkt for å stå bak brannen i Seilduksgata i forrige uke. Politiet er sparsomme med opplysninger rundt etterforskningen av de andre tilfellene.

- Pass på

Både politi og brannvesen advarer bybeboere mot å la søppelkasser stå tilgjengelig for brannstiftere.

- Hvis det er slik at disse brannene er påsatt, er det nesten klassiske tilfeller av ildspåsettelser, mener informasjonssjef Kjetil Bratli ved Oslo Brann- og redningssentral.

I april har bydelen blitt hjemsøkt av 10 branner, de fleste har startet i kjellerboder eller søppelkasser. Brannvesenet har merket en dobling i antall branner i søppelkasser de siste åra. Mange av dem skjer på natta i forbindelse med helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer