PYROMANJAKT Politiet i Tønsberg jakter nå på en mulig pyroman etter tre branner i byen i løpet av en snau halvtime. Her brenner det i en låve i Grevinneveien. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
PYROMANJAKT Politiet i Tønsberg jakter nå på en mulig pyroman etter tre branner i byen i løpet av en snau halvtime. Her brenner det i en låve i Grevinneveien. Foto: Lasse Ljung / NyhetsfotoVis mer

Pyromanjakt i Tønsberg

Fem til legehjelp etter tre branner på en halvtime. Beboere i brennende bolighus fikk sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Vestfold jakter på en mulig pyroman etter tre branner på Eik i Tønsberg i natt.

Bilbrann I løpet av en halv time fikk politi og brannvesen melding om tre branner. Den første brannmeldingen kom inn klokken 01.09 og var en bilbrann i Eventyrveien på Eik.
Branntilløp i en garasje på samme tomt ble slokket.

Låvebrann 30 minutter senere ble det meldt om en låvebrann i Grevinneveien, og få minutter senere kom meldingen om nok en bilbrann noen hundre meter unna.

Ingen var pågrepet klokka 06.30.

- Vi arbeider ut fra teorien om at brannene kan være påsatt, og ber om tips fra publikum. Det er to-tre kilometer sti og småvei mellom de to første brannstedene, og det er sannsynlig at en brannstifter har brukt sykkel eller bil. Det er ikke plass til bil på disse stiene, og det er normalt for langt å gå innenfor disse tidspunktene, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Politiets tipstelefon er 333.444.00

Låvebrannen i Grevinneveien spredte seg til hovedhuset på gården. Låven var overtent da politiet og brannmannskapene kom til stedet.

Brannen i hovedhuset var ved 02.30-tiden i natt  slokket, mens låven har brent ned. Det var ikke dyr i den totalskadde bygningen.

Fem til lege I alt fem personer ble brakt til lege i natt - to brannmenn og tre beboere på gården: mann (50), kvinne (43) og jente (13).
- De tre som var hjemme da brannen startet, har fått behandling for sjokklignende opplevelser. De er ikke fysisk skadd, sier operasjonsleder Aronsen.

Fyr i veggen To brannmenn er behandlet for røyk og sviskader.

- De jobbet helt på grensen av det forsvarlige da de greide å berge hovedhuset, som bare ligger seks-sju meter fra den overtente låven.

- Det var fyr i veggen og gavlen på hovedbygningen, som brannmannskapene greide i slokke, sier befalsvakt Finn Arne Bratli i brannvesenet i Tønsberg til NRK Østafjells.

Politiet har ennå ikke fått sjekket brannstedene for tekniske bevis eller andre spor.

- Det virker ikke til å være noen sammenheng mellom de to bilene og låven som ble påtent, sier operasjonsleder Petter Aronsen.