- Pyromansaken oppklart

Politiet har siktet to unge gutter for brannene på Sørarnøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Pyroman løs på øya
 • Skal avhøre hele øya

  Siden desember i fjor har de rundt 250 innbyggerne på Sørarnøy levd i frykt for at hjemmene deres skal bli det neste en eller flere brannstiftere går løs på. I løpet av en drøy måned ble flere bygninger satt fyr på, blant annet et sauefjøs hvor 67 dyr døde. 5. januar gikk den siste brannalarmen på øya.

  På en pressekonferanse i Bodø i ettermiddag fortalte politiet at de har siktet to 15 år gamle gutter for brannene siden november.

  Guttene skal ikke ha tent på brannene sammen. Den ene av dem er siktet for å ha tent på et naust 24. november i fjor, mens kun den ene av dem er siktet for å stå bak brannen i et bolighus 5. januar samt brannen i et fjøs og en garasje 1. desember.

  - Guttene har erkjent at de har hatt med brannene å gjøre, sa politiadvokat Tone Vangen i Salten politidistrikt på pressekonferansen.

  Motivet for ildspåsettelsene er foreløpig ikke kjent. Politiet har fått skarp kritikk for langvarig etterforskning av lokalbefolkningen.

  Ryktene har florert i det lille øysamfunnet etter brannene, og i samarbeid med politiet og det lokale brannvesen har øyboerne gått brannvakter om nettene. I morgen arrangerer beboerne folkemøte på øya.

SEKS BRANNER: Det er halvanned måned siden den første brannen på Sørarnøy.