IKKE IMPONERT: Advokat Erik Lea, som representerer Birgitte Tengs foreldre, har ikke lest Bjørn Olav Jahrs bok «Hvem drepte Birgitte Tengs?», men har fått gjengitt innholdet. - Jeg klarer ikke å se at denne boka bringer noe som helst nytt, sier Lea.     Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
IKKE IMPONERT: Advokat Erik Lea, som representerer Birgitte Tengs foreldre, har ikke lest Bjørn Olav Jahrs bok «Hvem drepte Birgitte Tengs?», men har fått gjengitt innholdet. - Jeg klarer ikke å se at denne boka bringer noe som helst nytt, sier Lea. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

- Pysete gammelt oppgulp

Advokat Erik Lea, som representerer Birgitte Tengs foreldre, er ikke imponert over teoriene som vies plass i Bjørn Olav Jahrs bok om drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kommer Bjørn Olav Jahrs bok «Hvem drepte Birgitte Tengs?» ut på Gyldendal. I boka retter Jahr mistanken mot en sedelighetsdømt vestlending som har avgitt vitneforklaring i drapssaken.

Lea, som sammen med John Christian Elden har representert Birgitte Tengs foreldre som bistandsadvokater i snart 20 år, har ikke selv lest boka, men har fått innholdet referert.

- Jeg synes det er pysete hele greia. Han tør ikke omtale fetteren med navn en gang, mens alle politifolk navngis, sier Lea.

Teorien om den sedelighetsdømte vestlendingen som mulig gjerningsmann er hakk i plata, mener Lea.

- Dette er gammelt oppgulp. Dette er en teori som ble lansert av advokat Sjødin i forbindelse med en gjenopptakelsesbegjøring til Gulating lagmannsrett for over ti år siden, sier Lea.

- Etter hva jeg har hørt, klarer jeg ikke å se at denne boka bringer noe som helst nytt. Dette har politiet og domstolen vært kjent med i lang tid. Har han ikke kommet nærmere enn dette er jeg ikke imponert. Dette er overhode ikke noe nytt og sensasjonelt, sier Lea.

Lea sier at Birgitte Tengs foreldre er totalt avvisende til å bidra til ny omtale av saken.

- De er drita lei alle nye oppslag og får aldri fred. Når saken kommer om og om igjen over så mange år klarer de ikke å engasjere seg. De holder fast i dommen fra 1998, der fetteren ble dømt til å betale erstatning, sier Lea.

DREPT: 6. mai 1995 ble Birgitte Tengs funnet drept langs en landevei på Karmøy, noen få hundre meter unna huset der hun bodde. Hun ble 17 år gammel. Politiet mener at ugjerningen ble begått i veikanten, før drapsmannen slepte jenta langs veien, og etterlot henne i åpent, steinete terreng nedenfor veien. Foto: Dagbladet / Privat
DREPT: 6. mai 1995 ble Birgitte Tengs funnet drept langs en landevei på Karmøy, noen få hundre meter unna huset der hun bodde. Hun ble 17 år gammel. Politiet mener at ugjerningen ble begått i veikanten, før drapsmannen slepte jenta langs veien, og etterlot henne i åpent, steinete terreng nedenfor veien. Foto: Dagbladet / Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer