Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pyton forfulgte familiehund

Spiste hunden etter fire dagers jakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fem meter lang pytonslange forfulgte familiehunden i fire dager før den slukte kjæledyret. Familiens barn på fem og sju år var vitne til at hunden, en blanding av flere terriertyper og Chihuahua, endte sine dager inne i pytonslangen.

Familien bor i Kuranda i Australia og hadde sett slangen rundt huset sitt i flere dager og ved en anledning oppe i hundesenga.

- Burde ringt meg

- Det at familien så slangen i flere dager og ikke minst oppe i hundesenga er et tydelig tegn på at den var ute etter hunden, sier Stuart Douglas, eier av Australian Venom Zoo i Kuranda.

Douglas forteller at pytonslanger stort sett spiser ville dyr som wallabies (en liten slektning av kenguruen), men at de kan ta for seg kjæledyr hvis slangene oppholder seg rundt byer.

- Familien burde ha ringt meg da de så slangen ved huset og den stakk av. Men de ringte ikke før den hadde kommet tilbake og spist hunden.

50 kilo muskler

Pytonslanger klemmer byttet sitt i hjel før de spiser dem. Daglig leder i dyrehagen, Todd Rose, tror hunden ble kvalt i løpet av noen få minutter.

SLUKTE HUNDEN: Den fem meter lange pytonslangen slukte familiehunden etter å ha fulgt etter den i flere dager. Foto: Scanpix
SLUKTE HUNDEN: Den fem meter lange pytonslangen slukte familiehunden etter å ha fulgt etter den i flere dager. Foto: Scanpix Vis mer

- Moren i familien kastet noen plastikkstoler på slangen, men du må huske på at dette er 50 kilo med muskelkraft, sier Rose.

Da Douglas kom var det bare bakbeina og halen til hunden som stakk ut av slangens munn. Han tok pytonslangen med seg til dyrehagen, der den i dag fortsatt holder på med å fordøye hunden. Den vil bli sluppet ut langt fra folk i løpet av noen dager.

FANGET SLANGEN: Stuart Douglas tok pytonslangen med seg til Australian Venom Zoo i Kuranda. Han skal slippe slangen ut igjen i villmarken om noen dager.
SKUMMELT SYN: Familien på fire er svært oppskaket etter at kjæledyret deres ble slangemat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media