Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Q-meieriene dobler produksjonen

Striden om Tine er god butikk for konkurrentene som produserer Q-melk. Nå dobler de produksjonen, men får samtidig kritikk fra Konkurransetilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økt etterspørsel gjør at Q-meieriene nå øker den daglige produksjonen fra 100.000 til 200.000 liter, opplyser administrerende direktør Bent Myrdahl til Nationen.

Q-meierienes 515 melkeprodusenter leverer årlig 60 millioner liter melk, men bare 25 millioner liter havner på kartong i butikkene.

- Mye av melka går til osteproduksjonen til Kavli. Men vi har mye ost på lager, så nå øker vi tappingen av konsummelk, sier Myrdahl.

Samtidig med den økte etterspørselen, kritiserer Konkurransetilsynet avtalen mellom Q-meieriene og Norgesgruppen, og viser til at denne forhindrer melkeleverandøren i å inngå landsdekkende leveranseavtaler med andre dagligvarekjeder.

- Derfor mener vi at avtalen kan begrense konkurransen i melkemarkedet, sier seksjonssjef Mona Ljunggren i Konkurransetilsynet til Nationen.

(NTB)