Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Q-Meieriene saksøker staten

Mener 200 millioner i underskudd skyldes urettferdige markedsfordeler for Tine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Q-Meieriene saksøker Landbruks- og matdepartementet fordi de mener departementet har praktisert tilskuddsordninger i strid med Stortingets vedtak. Det kom fram på en pressekonferanse med Kavli, som har bygget opp Q-Meieriene, i dag.

- I dag er det altfor stor risiko for mindre aktører i meieri-bransjen, sa konsernsjef Erik Volden i Kavli på pressekonferansen.

150 millioner

Q-meieriene krever en erstatning på minst 150 millioner kroner fra staten.

- Vi har investert 230 millioner kroner i Q-Meieriene, men har et akkumulert underskudd på mer enn 200 millioner kroner, sa Volden.

Nå krever de kompensasjon for tap, samtidig som de krever en endring i rammevilkår, som de i dag føler at styres i for stor grad av hovedkonkurrent Tine.

- Rammevilkårene er altfor uforutsigbare og urettferdige i dag. Det gjør det vanskelig for en utfordrer til Tine å etablere seg i markedet, sa Volden.

I tillegg krever Q-Meieriene innsyn i noen av Tines prisstatistikker og annet underlagsmateriale.

Tror på seier

Stevningen blir levert i innen få dager. På spørsmål om hvorfor den kommer akkurat nå, svarte Volden at Q-Meieriene nå har mistet tålmodigheten.

- Dette er et et oppgjør med kampen vi har hatt de siste årene. Vi føler at en stevning er eneste mulighet for å komme til en rettferdig løsning.

Han tror Q-Meieriene kommer til å vinne fram i søksmålet.

- Vi er rimelig trygge på å få medhold i denne saken. Det at det bare er to aktører på som har utfordret monopolisten, og begge har tapt penger, sier mye om situasjonen, sa Volden på pressekonferansen.

Advokat Svein Aage Valen er Q-Meierienes prosessfullmektig i saken.

Landbruks- og matdepartementet vil ikke kommentere søksmålet.

KREVER 150 MILLIONER: Konsernsjef Erik Volden i Kavli.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media