QAnon-tilhenger vant plass

Kvinnen som mener at USA ledes av statssabotører som tilber Satan, Marjorie Taylor Greene, har vunnet mandatet i Georgia.

BRÅK: Det er fryktet bråk og kaos i forbindelse med presidentvalget i USA. Reporter: Trym Mogen i USA. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun er kjent som en konspirasjonsteoretiker som tror at president Donald Trump kjemper en kamp mot statssabotører som tilber Satan og bedriver seksuelle overgrep mot barn.

Nå har Marjorie Taylor Greene vunnet mandatet i sin svært konservative valgkrets som republikansk kandidat fra Georgia, melder en rekke amerikanske medier, deriblant CNN, natt til onsdag.

Styres av andre

Republikaneren får nå en stemme i Kongressen i Washington. Hun skal være den første åpne tilhengeren av QAnon-teorien, som faktisk ender i Kongressen.

I 04-tida norsk tid takker Greene alle som har stemt på henne, på Twitter:

Greene har blitt kjent i USA – og verden for øvrig – som kvinnen som åpenlyst støtter QAnon. Konspirasjonsteorien oppsto som en internettbevegelse i oktober 2017, og omtales som både høyreradikal og alternativ.

Tilhørerne påstår at USA i flere tiår har vært en «dyp stat» bestående av både mektige folk innad i statsapparatet og folk for øvrig, og at det finnes en skyggeregjering, ifølge Wikipedia.

Det er ingenting som tilsier at påstandene QAnon kommer med holder vann. Twitter skal tidligere i høst ha fjernet 7000 kontoer knyttet til QAnon-teorien, og FBI mener de oppfordrer til terror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer