Qatar-krisen:

Qatar-konflikten hardner til: Får 10 dager på seg til å møte nabolandenes 13 ultimatum

Ultimatumet innebærer at Qatar må stenge ned den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera og kutte bånd med Iran.

10 DAGER: Qatar har ti dager på seg å møte Saudi-Arabia og dets alliertes 13 strenge krav for å løse opp boikotten de har gjennomført mot landet. Foto: AP/Saurabh Das
10 DAGER: Qatar har ti dager på seg å møte Saudi-Arabia og dets alliertes 13 strenge krav for å løse opp boikotten de har gjennomført mot landet. Foto: AP/Saurabh Das Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kuwait sendte fredag ut en truende liste til Qatar med 13 ultimatum. Det på vegne av Saudi-Arabia, Egypt, Bahrain og De forente arabiske emirater.

Det er prisen Qatar må betale for å få nabolandene til å løfte boikotten de har innført mot landet, skriver The Guardian.

Disputten har raskt eskalert til å bli den verste diplomatiske krangelen i regionen på flere tiår.

Listen med krav inneholder blant annet bestemmelser om at Doha, hovedstaden i Qatar, må legge ned den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera, avslutte alt samarbeid med Iran, fjerne tyrkiske tropper fra Qatarsk jord, kutte all kontakt med grupper som knyttes til Det muslimske brorskap, Hizbollah, IS og al-Qaida. De må også godta eksterne kontroller av bedrifter i landet.

Qatar har nå fått ti dager på seg til å møte disse kravene, ellers venter uspesifiserte konsekvenser.

Ifølge NTB sier nabolandene at de vil fortsette å hindre Qatars tilgang til resten av verden, både over land, over sjø og i lufta.

Mener de kan overleve

Saudi-Arabia, Bahrain, Egypt, De forente arabiske emirater og Jemen gjorde det klart i starten av juni at landene kutter de diplomatiske båndene og stenger grensen til Qatar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer