Qatar-krisa:

Qatar nekter å innfri krav: Saudi Arabia og allierte i møte

Krisa i Persia-gulfen fortsetter.

PRESSES HARDT: Mark Cavendish, Alexander Kristoff og mange andre internasjonale syklister deltok i det femtende Tour of Qatar i fjor. Siden den gang har Qatar kommet ut i hardt vær. Saudi Arabia, De forente arabiske emiratene, Bahrain og Egypt har gitt et 13 punkts ultimatum, men inntil nå har ikke Qatar ønsket å innfri noen av disse. Foto: Eric Feferberg / Afp / Scanpix
PRESSES HARDT: Mark Cavendish, Alexander Kristoff og mange andre internasjonale syklister deltok i det femtende Tour of Qatar i fjor. Siden den gang har Qatar kommet ut i hardt vær. Saudi Arabia, De forente arabiske emiratene, Bahrain og Egypt har gitt et 13 punkts ultimatum, men inntil nå har ikke Qatar ønsket å innfri noen av disse. Foto: Eric Feferberg / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den største krisa i Persia-gulfen på lang tid ser ikke ut til å løses. Qatar ga mandag et svar på 13 ultimatum-krav fra Saudi Arabia, Egypt, De forente arabiske emiratene og Bahrain, og ifølge AFP er svaret at kravene er umulig å nå.

Med Saudi Arabia i spissen, møtes Qatar-kritikerne nå i Egypt for å diskutere hva som nå skal skje, melder BBC. De fire landene anklager Qatar for å støtte og finansiere ekstremisme, noe Qatar sjøl benekter.

- Bryter internasjonal rett

Utenriksministrene er samlet i Kairo for å diskutere om de skal iverksette ytterligere sanksjoner mot Qatar. Etter møtet vil ministrene holde en pressekonferanse, ifølge AFP.

Saudi Arabia-koalisjonen ønsker blant annet at Qatar skal stenge Al Jazeera-nettverket og kutte bånd til Iran.

Qatar har hittil uttalt at kravene er «urealistiske», og mener de bryter internasjonale bånd.

Ikke demokrati

- Dette handler ikke om terrorisme, men om å kneble ytringsfriheten, sa Qatars utenriksminister Mohammed bin Abdul Rahman al-Thani i går, melder BBC.

Siden 5. juni har Qatar blitt utsatt for en rekke diplomatiske og politiske sanksjoner, inkludert sjø-, land- og flyforbud. Sanksjonene skaper utfordringer for det lille og rike landet, da de er helt avhengig av utstrakt import av mat- og andre basisvarer for sine 2,7 millioner innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer