Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Quart-festivalen vurderte å bruke kronprins Haakon

I interne dokumenter fra Quart-festivalen ble det drøftet hvordan kronprins Haakon kunne brukes i markedsføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av et notat Dagbladet sitter med. Notatet er skrevet før samboeren til Quart-eieren Trygve Eftestøl solgte feriebilder av Mette-Marit til Se og Hør.

«Hans Majestet Krompen kommer kanskje... og høyst sannsynlig. Dersom man fikk dette bekreftet og satt i sammenheng, kan man kanskje få ham til å bli den høye beskytter eller noe, og samtidig legge inn noe diskret markedsaktivitet... hvem vet...» heter det i det interne dokumentet.

Festivalsjef Toffen Gunnufsen avviser på det sterkeste at de har brukt kronprins Haakon.

- Vi har ikke brukt kronprinsen til en jævla skit. Nå blir jeg pissed off, sier Gunnufsen.

- Det er i hvert fall ikke noe styret har signert på. I 95 spurte Morten (Andreassen, bestevenn med Mette-Marit, red.anm.) om jeg kunne gi noen pass til kronprinsen, og selvfølgelig skulle han få det. To år etterpå ville kronprinsen kjøpe Quart-pass selv, og det synes vi var helt greit. Vi fikk akkreditert ham på vanlig vis - med vakter og alt. Men vi har ikke lagt noe markedsstrategi - med mål, målsetting og tiltak - om å få kronprinsen ned hit, sier Gunnufsen.

Han sier videre at Quart-ledelsen ville gi Haakon et gullkort til festivalen, men at han takket nei.