Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Quart på kanten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Quart-festivalen er under gransking av Kulturrådet. Etter at Dagbladet avslørte hvordan festivalstiftelsens styre har blandet sammen rollene som styremedlemmer og privat næringsdrivende, risikerer ledelsen å måtte tilbakebetale årets statlige støtte på 850000 kroner. Festivalsjef Toffen Gunnufsen legger seg flat, lover å rydde opp og skaffe seg et nytt styre. En egen komité skal gjennomgå alle økonomiske avtaler som er inngått av stiftelsen.

Dagbladet, som har hatt tilgang på interne festivaldokumenter siden starten i 1992, har dokumentert forhold som kan vise seg å være brudd på straffeloven. Kulturrådets egen revisorrapport viser også tvilsomme sider ved festivalens økonomi. Dette kan tyde på at et uprofesjonelt styre kan ha benyttet anledningen til å tappe midler fra de store festivalbudsjettene til egne konti. Musikkgleden bør neppe bli mindre av at festivalen driftes på lovlig vis.