Queen blir musikal

Rockegruppa Queen planlegger å lage en musikal med sine egne låter i fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Queen har dominert musikklistene siden 70-tallet, og nå planlegger gruppa en musikal. Noe skal handle om gruppa, men ikke nødvendigvis være autentisk. Hvor premieren skal være er foreløpig ukjent, men ryktene skal ha det til at stykket vil bli satt opp på Broadway i New York eller West End i London.

- Ryktene skal ha det til at vi arbeider med en musikal, og det stemmer, sier gruppas nåværende frontfigur, Brian May til radiostasjonen Capitol Gold i London.

Gruppa samarbeider med komikeren og komponisten Ben Elton, og et manusutkast er allerede ferdig. Elton har samarbeidet med Andrew Lloyd Webber tidligere. Nå skal Queen-manuset flikkes videre på, slik at det blir presentabelt for publikum. Selv tror gruppa at forestillingen kan være klar for en sceneoppsettelse mot slutten av året, eller i første halvdel av neste år.

Ingen i medlemmene i Queen skal opptre i showet. Tanken er at unge dansere og sangere skal opptre, og framføre gamle Queen-låter. I tillegg vil noe nytt materiale bli presentert. Queen har arbeidet med tanken om en musikal i snart fire år. Man har vært innom de fleste temaene, blant annet biografiske partier i musikalen. Men det er blitt droppet.

Queen har lang fartstid på hitlistene. De mest kjente låtene er nok «We Are the Champions», «We Will Rock You», «Another One Bites the Dust», «Radio Ga Ga», «Somebody to Love» og «Crazy Little Thing Called Love». «Bohemian Rhapsody» er den eneste singelen som har toppet den britiske singellista to ganger med samme gruppe. Første gang var i 1975, men da Freddie Mercury sto fram og fortalte om sin dødelige aids-sykdom i 1991, toppet låta igjen lista kort tid etter.

BEKREFTER:</B> Brian May avslører at Queen planlegger en musikal. Her fra en Freddie Mercury-utstilling i 1996.