Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Quick: - Slik drepte jeg Therese

DRAMMEN (Dagbladet): Seriemorderen Thomas Quick slo Therese Johannessen (9) bevisstløs på Fjell i Drammen. - Jeg dunket hodet hennes flere ganger mot noen steiner som lå nedenfor blokka, forklarer Quick til kriminalpolitiet. Drapet skjedde trolig med kniv seinere samme kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var begynnelsen på den kanskje mest omfattende drapsjakten i Norge etter krigen.

Politiet har, sjøl uten det siste funnet av en beinrest, vanntette bevis for at svensken virkelig drepte niåringen.

Dagbladet kjenner detaljene i Quicks politiforklaring som har overbevist etterforskerne.

Han har i flere avhør forklart seg detaljert om Thereses kropp.

Plaget av eksem

Svensken hadde en helt sentral opplysning, som ikke tidligere er kjent:

Therese var plaget med en spesiell form for eksem, mest under armene og bak knærne. De var ikke synlige når hun hadde klær på.
I detalj har Quick overfor politietterforskerne beskrevet denne eksemen på niåringen. Dette har skjedd uoppfordret.

En politikilde sier til Dagbladet at det er helt utelukket at en som ikke har sett denne eksemen på Therese, kunne beskrevet den på den eksakte måten Quick har gjort.

Skulle handle

Den svenske seriemorderen har forklart at han tilfeldigvis kom til Drammen og Fjell søndag kveld 3. juli 1988 alene i bil. Han ble oppmerksom på den spedbygde niåringen, som skulle til en kiosk for å handle.

Quick kom i kontakt med jenta. Han fikk henne med seg nedenfor blokka, hvor Therese bodde. Der grep han henne - og dunket hodet hennes flere ganger mot noen steiner som lå på bakken.
Etter det Dagbladet kjenner til, har Quick med stor detaljrikdom beskrevet steinene. Han forteller også at det lå noen planker ved steinene.

Snakker sant

Etterforskere ved Drammen politikammer har seinere kunnet konstatere at Quick snakker sant med henblikk på steiner og planker.

I avhør har nemlig bygningssnekkere bekreftet svenskens forklaring på dette punkt - at stein og planker lå på det aktuelle stedet i juli 1988.

Etter at niåringen var slått bevisstløs, skal Quick ha lagt henne inn i bilen og kjørt mot svenskegrensa.
Et sted på veien har han mishandlet henne på det mest bestialske med kniv - eller i hvert fall en skarp gjenstand, slik det blir presisert overfor Dagbladet.

Etter mishandlingen hevder han å ha kastet liket ved Ringentjernet i Ørje, ikke langt fra svenskegrensen.

Det er tidligere kjent at Quick også har beskrevet et hus på Fjell i Drammen, som seinere er revet. Huset sto der den fatale sommerettermiddagen i 1988.

<B>3. JULI 1988:</B> Svenske Thomas Quick har forklart til politiet at han grep tak i Therese Johannessen (9) - og dunket hodet hennes flere ganger mot noen steiner som lå på bakken utenfor denne blokka på Fjell i Drammen.
Hele Norges coronakart