Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Quick brøt sammen

Oslo (NTB-Wemunn Aabø): Drapsdømte Thomas Quick knakk sammen da han fikk beskjeden om at politiet hadde funnet beinrester ved Ringentjernet i Østfold som kan stamme fra den savnede Therese Johannessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var ikke mulig å fortsette avhørene etter at han ble gjort kjent med funnet, sier den svenske statsadvokaten Christer van der Kwast til NTB.

Thomas Quick hevder at han bortførte og drepte ni år gamle Therese Johannessen med en samekniv i juli 1988. Han har også forklart politiet at liket ble gravd ned like ved Ringentjernet, og at han risset inn et merke i en bjørk i nærheten av tjernet.

Tilbakeholden

Da NTB snakket med van der Kwast i dag, var han svært tilbakeholden med opplysninger om funnet. Han ville ikke si når funnene var gjort, eller hvor store beinrestene er.

- Funnene er analysert av norske rettsmedisinere, og de har fastslått at det dreier seg om bein fra et menneske som er mellom 5 og 15 år gammel. Noen ytterligere detaljer kan jeg ikke gi av hensyn til de videre avhørene av Quick, sier han.

Hele Norges coronakart