Quick dømt for to drap

Seriemorderen Thomas Quick ble i ettermiddag dømt for drapene på Gry Storvik og Trine Jensen. Han må betale foreldrene 50 000 kroner hver, men slipper fengsel på grunn av sinnssykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Quick ble funnet skyldig i drapene på Gry Storvik (17) og Trine Jensen (23), skriver Aftonbladet i ettermiddag. Thomas Quick er erklært sinnsyk, og han vil derfor ikke få fengselsstraff for drapene. Han blir værende på Säters psykiatriske sykehus, slik han har vært de siste årene.

Falu tingsrett pålegger Quick å betale 50 000 kroner i erstatning til hver av foreldrene.

- Ved en samlet vurdering av det som er framkommet, finner tingsrätten at etterforskningen støtter Thomas Quicks tilståelser i en slik grad at det er utenfor rimelig tvil at han har begått de gjerninger som aktor har påstått, heter det i dommen.

Trine Jensen ble drept i 1981. Quick har forklart at drepte henne etter han hadde møtt henne i Oslo sentrum. Politiet pågrep aldri morderen. Femten år senere tilstod Quick drapet og fortalte at han drepte henne fordi hun lignet på hans tvillingsøster.

I tillegg har Quick senere tilstått drapet på Risør-jenta Marianne Rugaas Knutsen (7), som forsvant fra sitt hjem samme år.

Quick har også tilstått å ha drept Gry Storvik på Kolbotn utenfor Oslo. Han har forklart at han ville drepe nok ei jente, og at han mishandlet og drepte henne i juni 1985.

Quick er allerede er nå dømt for til sammen sju drap, blant annet på Therese Johannessen (9), som forsvant fra boligområdet Fjell i Drammen juli 1988. Han regnes som drapsmannen i ytterligere tre foreldede saker. Svensk påtalemyndighet har utarbeidet en liste med til sammen 29 mulige offer for seriemorderen.

FIKK DOMMEN I DAG: Massemorderen Thomas Quick.