- Quick er en bløffmaker

LULEÅ (Dagbladet): - Thomas Quick er den største bløffmakeren i svensk rettshistorie! Han er en mytoman, hevder Dan Larsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larsson er en av de fremste journalistene i Sverige, han har fulgt Thomas Quick gjennom mange år og har skrevet bok om ham. Etterforskningen av Thomas Quick er den nest største i svensk kriminalhistorie. Bare Palme-utredningen er mer omfattende. Likevel har etterforskerne aldri klart å legge fram et eneste teknisk bevis for at Quick virkelig har gjort det han er tiltalt for. Dan Larsson stiller seg uforstående til at svenske og norske myndigheter har tiltalt og seinere fått dømt Thomas Quick for drap. - Jeg har fulgt Quick siden dobbeltdrapet i Appojaure i Nord-Sverige i 1984. Da ble Quick dømt for å ha drept det nederlandske paret Jannie og Marinus Stegehuis. For oss som hadde fulgt etterforskningen på nært hold, var det fullstendig utenkelig at Quick kunne tiltales. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi drømt om at han kunne dømmes. Det fantes ikke bevis. Bare Quicks egen forklaring, sier Larsson.

I boka «Mytomanen Thomas Quick» radbrekker Larsson historien om seriemorderen Thomas Quick.

- Quick har forklart at de mange mordene skyldes at han var utsatt for incest som barn. Mordene skal angivelig være hevn mot foreldrene og de påståtte sexovergrepene. Det er unektelig spesielt når Quicks eldre bror i en bok slår fast at Thomas Quick lyver og at ingen av søsknene hadde merket noe eller selv vært utsatt for seksuelle overgrep.