- Quick er uskyldig

- Thomas Quick har antakelig ikke drept noen, sier Jan Guillou om mannen som har tilstått over 30 drap. Svensken er dømt for å ha drept åtte personer - deriblant norske Trine Jensen og Gry Storvik - uten flere bevis enn tilståelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den anerkjente journalisten og forfatteren Jan Guillou karakteriserer Quick-sakene som en rettsskandale i dagens Aftonbladet.

- Quick skal ha vært den mest grusomme seriemorderen i nordisk historie. Som en skrekkfigur fra en Stephen King-roman skal han i tre tiår ha smøget seg rundt i den nordiske natten og drept over 30 personer. Alltid under de mest spektakulære former som inkluderer voldtekter, skjending, oppskjæring og kannibalisme. Problemet med denne spøkelseshistorien er som med andre spøkelseshistorier - den er ikke sann. Quick har antakelig ikke drept noen i det hele tatt, skriver Guillou i spalten sin.

- Jakter ikke på de virkelig morderne

Jan Guillou er en anerkjent jusekspert og har tidligere avslørt justismord. I 1984 ble Keith Cederholm frikjent for mordbrann takket være Guillous innsats. Etter å ha sonet to år i fengsel, ble Cederholm sluppet løs og tilkjent 515 000 kroner i erstatning.

I august i år skapte Guillou kontrovers da han fastslo at Bjugnsaken var en hekseprosess. Men i motsetning til i Bjugn, endte Quick-saken med flere drapsdommer - uten et eneste teknisk bevis mot mannen som har tilstått over 30 uoppklarte drap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer