Quick erkjente straffskyld

STOCKHOLM/OSLO: Klokka 13.30 i Säkerhetssalen i Falu tingsrätt i Stockholm i dag erkjente Thomas Quick (50) straffskyld for drapene på Trine Jensen og Gry Storvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Quick står tiltalt for drapene på de to norske jentene.

Det var advokat Claes Borgström som på vegne av 50-åringen erkjenner straffeskyld for å ha drept både Trine Jensen og Gry Storvik i Oslo på midten av 80-tallet.

Aktor Christer van der Kwast sa i retten i dag at den sju år lange utredningen om Quick viser at han kan ha begått totalt 27 mord. Det siste drapet, som Quick ikke er dømt for, kan ha skjedd under permisjon fra institusjonen Säther i 1993.

Det første drapet skal Quick ha begått i Växjö i 1964. Da var det en 14 år gammel gutt som var offeret.

Quick kommer opprinnelig fra Falun, men har dratt rundt sør i Sverige, til nordligste Norrland, via Norge og kanskje også østover på sin drapsturne.

Aktor van der Kwast sa i retten at Quick har en seksuell perversjon som gir seg uttrykk i at han er preget av sadomasochistiske holdninger.

Moren til Trine Jensen var tilstede under åpningen av straffesaken i Stockholm i dag. Etter en snau halvtime valgte hun å forlate salen da aktor van der Kwast tok for seg detaljer i drapet på hennes datter.