TREKKER TLSTÅELSEN: Seriemorder Thomas Quick trekker nå sine tilståelser etter å ha blitt dømt for åtte av i alt 33 drap han påstod å ha begått. 
Foto:12-10 Jan Düsing Pressens Bild/ Scan-Foto
TREKKER TLSTÅELSEN: Seriemorder Thomas Quick trekker nå sine tilståelser etter å ha blitt dømt for åtte av i alt 33 drap han påstod å ha begått. Foto:12-10 Jan Düsing Pressens Bild/ Scan-FotoVis mer

Quick-etterforskere politianmeldt

To sentrale etterforskere i politianmeldt for sin opptreden i saken mot Thomas Quick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To sentrale etterforskere i saken mot drapsdømte Thomas Quick er politianmeldt for sin opptreden i saken.

Sjefsaktor Christer van der Kwast og avhørsleder Seppo Penttinen anklages begge for å ha bidratt til at Quick har tilstått drap som han nå hevder at han ikke har begått. Anmeldelsen kommer fra to personer som har fulgt med på saken i mediene.

Ønsket om å få Quick dømt gikk så langt at politiet hjalp ham med å gi riktige svar under avhørene, skriver svenske Aftonbladet.

I et dokumentarprogram på SVT søndag kveld sa Quick at han løy da han erkjente det ene drapet etter det andre. Til slutt hevdet han å ha drept 33 personer.

Han er i alt dømt for åtte drap, men ifølge Quick selv finnes det ikke tekniske bevis mot ham. I stedet skal han ha lest om drapene i aviser og på bibliotek slik at han kjente detaljene.

Quicks advokat Thomas Olsson har varslet at han kommer til å søke om at sakene mot Quick gjenopptas.

(NTB)

ANMELDT: Sveriges riksadvokat Christer van der Kwast var sjefsaktor under Quick-saken, og er nå selv anmeldt for å ha presset tilståelsene ut av den drapsdømte seriemorderen. 
Arkivfoto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX SVERIGE
ANMELDT: Sveriges riksadvokat Christer van der Kwast var sjefsaktor under Quick-saken, og er nå selv anmeldt for å ha presset tilståelsene ut av den drapsdømte seriemorderen. Arkivfoto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX SVERIGE Vis mer