Quick: Jeg drepte Trine

Den drapsdømte Thomas Quick har i dag ført politiet til stedet der Trine Jensen ble funnet naken og grovt mishandlet for 18 år siden. Politiet er nå temmelig sikre på at Quicks forklaring er riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går og i dag har Quick vært i Norge. Her har han ført svensk og norsk politi til steder der Trine Jensen ble funnet drept.

- Mistanken mot Thomas Quick er styrket, og hans forklaringer faller sammen med tekniske bevis, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

Erkjent drap

Allerede i vår erkjente svensken at han skal ha drept Trine Jensen i 1981. I går og i dag var tiden moden for å gjennomføre en rekonstruksjon av alle hans bevegelser i tiden rundt drapet.

I rekonstruksjonen ble en dukke kledd som Trine Jensen. Det ble også brukt samme type bil som Quick disponerte for 18 år siden.

En eventuell siktelse mot Quick vil bli tatt ut av svensk påtalemyndighet.

Uoppklarte drap

Quick, som er dømt for drapet på Therese Johannessen i 1988, har i avhør sagt at blant de personer han hevder å ha drept, er Trine Jensen og Marianne Rugaas Knutsen. Trine Jensen forsvant fra Oslo i 1981, samme år som Marianne Rugaas Knutsen forsvant fra Risør.

Trine Jensen ble funnet drept i et skogholt i Svartskog mellom oslo og Drøbak to måneder etter at hun forsvant sporløst fra Oslo sentrum 21. august 1981. Saken er lagt inn på data hos Oslo-politiet, så det er enkelt for politiet å trekke fram opplysninger i saken.

Seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen forsvant fra sitt hjem i Risør i august 1981, da hun skulle kjøpe godterier på Frydendal landhandleri. Jenta er aldri funnet og saken ikke oppklart.

(NTB)

REKONSTRUKSJON: Thomas Quick ble i dag ledet tilbake til samme sinnstemning som han skal ha vært i, i august 1981. En dukke som var kledd som Trine Jensen ble brukt i rekonstruksjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer