Quick kan bli løslatt

STOCKHOLM (Dagbladet): Thomas Quick har erkjent over 20 drap. Blir han funnet skyldig i drapet på Therese Johannessen fra Drammen, er dette det femte drapet han dømmes for. Likevel kan han snart bli sluppet ut fra det lukkede psykiatriske sykehuset og leve som en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rettssaken som nå pågår omkring omstendighetene da ni år gamle Therese Johannessen fra Drammen ble drept, er en del av terapien Thomas Quick gjennomgår på Säter sykehus. Ifølge folk som står Quick nær, har han aldri vært friskere enn nå. Dersom den psykiatriske behandlingen viser seg å være vellykket, kan Quick bli løslatt.

Paradokset er at en mann som har vært reisende i ondskap og død om noen år kan være en fri mann, fordi ugjerningene er begått mens han var syk.

Ut på prøve

Rettssystemet er slik at dersom legene som behandler ham finner ham frisk, kan han bli sluppet ut. Dette bekrefter Quicks advokat, Claes Borgström.

- Quick er friskere nå enn på lenge. Jeg kan ikke avvise at min klient en dag kan leve som en fri mann. Dersom dette skjer, er det etter en vurdering av medisinerne, sier Borgström til Dagbladet.

For å klare å gjennomføre rettssaken får Quick angstdempende medisiner. Han får i tillegg støtte av sin egen psykiater Birgitta Staahl og fire pleiere fra Säter sykehus.
Etter det Dagbladet kjenner til, har Thomas Quick allerede vært ute på prøve flere ganger etter at han begynte behandlingen på Säter sykehus i Falun. Formålet er at Quick en dag skal kunne leve som en frisk mann uten å være en fare for andre.

Forhatt

Thomas Quick er en av Nordens mest forhattede menn, og det er en syk manns gjerninger som rulles opp i sikkerhetssalen i Stockholms tingrett. Drevet av sine egne perverse seksuelle fantasier har Falun-mannen i 34 år reist rundt som en dødsmaskin og plukket med seg tilfeldige ofre.

Alt for å dempe sin egen angst og dekke sine egne behov, uten å ofre en tanke på alle liv han har ødelagt.
Quick er dømt for fire drap. Fellesnevneren er at det bare har vært indisier og ingen tekniske bevis på at Quick virkelig har vært gjerningsmannen. Noe som også er tilfellet i Therese-saken.

Tror på Quick

Når Dagbladet spør Borgström om han tror Quick snakker sant og at 48-åringen fra Falun virkelig tok Therese, svarer han:

- Av prinsipp uttaler jeg meg aldri om mine klienters skyld eller uskyld. Borgström vrir på hodet, tenker seg om før han stille fortsetter:

- Jeg har ingen grunn til å tvile på Thomas og det han har forklart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer