Quick orket ikke å se barneklær i retten

Synet av barneklær som er nøyaktig lik plaggene ni år gamle Therese Johannessen hadde på seg kvelden da hun forsvant, ble for sterk kost for seriemorderen Thomas Quick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politibetjent Håkon Grøttland hadde lagt fram klærne for retten, snudde Quick seg mot sin forsvarer, og ba om at plaggene måtte fjernes fra bordet der de var lagt, ved siden av ham.

- Det å se klærne ble for følelsesmessig sterkt for ham, forklarte hans forsvarer, advokat Claes Borgström i en pause i Stockholm tinghus i dag.

Klesplaggene, en t-skjorte, et olaskjørt, et barnebelte og et par semskede mokkasiner, ble kjøpt inn av Thereses mor og bestemor vel 14 dager etter at Therese forsvant. Grøttland forklarte i retten at politiet hadde lagt ned stort arbeid i å finne ut nøyaktig hvordan Therese så ut og var kledd den julikvelden da hun forsvant for snart ti år siden.

Opprivende

Da Quick i går forklarte seg for retten sa han at det er svært opprivende for ham å snakke om hvordan Therese så ut.

- Det gjør jenta levende, og det orker jeg ikke, sa Quick.

Quick unngikk å se på lysbildene av Therese som ble vist i retten i dag. Bildene er publisert utallige ganger i norske aviser og på norsk tv. Bildene viser Therese da hun var om lag sju år gammel. Jenta var ni år da hun forsvant, og Quick har både i politiavhør og i retten forklart at han har oppfattet at bildene må ha vist en yngre utgave av Therese, blant annet fordi hun hadde lengre hår da han bortførte og drepte henne.

Sammenlignet

Norsk politi brukte hele onsdagen til å forklare om den grundige etterforskningen i Therese-saken. Betjentene fra Drammen politidistrikt og Kripos forklarte blant annet hvordan de har sammenlignet opplysninger som Quick har gitt med de faktiske forhold, både knyttet til Therese og til områdene der Quick sier han bortførte og drepte henne.